21. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Trist for borgere og medarbejdere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Trist for borgere og medarbejdere
Debat Frederikssund - 24. februar 2021 kl. 13:09
Af Morten Skovgaard (V), medlem af Velfærdsudvalget, Frederikssund

Det er ingen hemmelighed, at der igennem en periode har været nogle udfordringer med sygeplejeleverancen til Attendo. Derfor har vi i Velfærdsudvalget fulgt sagen tæt, og diskuteret hvordan samarbejdet mellem Frederikssund Kommune og Attendo kunne forbedres på dette område til gavn for vores borgere.

I ikke mindre end to indlæg på sn.dk er Socialdemokratiet ude og udtrykke deres modstand mod, at sygeplejen fremadrettet overtages, ledelsesmæssigt, af Attendo.

Der bliver brugt udtryk som »trist og forstemmende« og det er Attendos »skyld«, at sygeplejen og ledelsen på plejecenter Pedershave har været nødlidende. Dette er, mildt sagt et fortegnet billede, som i den grad er »trist og forstemmende«. At Frederikssund Kommune vælger den løsning, omkring varetagelsen af aftalte opgaver på Attendo, med ressourcer fra Pedershave, er udelukkende en beslutning kommunen har truffet - ikke Attendo!

Sagen er jo, at uanset, om man bor på Pedershave eller på Attendo, så har man - rent lovgivningsmæssigt - ret til sygepleje. Det vil sige, når der er flere borgere, skal der bruges flere sygeplejersker. Måske har der ikke været sygeplejersker nok til opgaven? Under alle omstændigheder er det jo hverken berørte borgere, medarbejdere eller Attendos skyld.

Det er også »trist og forstemmende«, at man vil fastholde et billede af, at sygeplejen leveres til Attendo. Sygeplejen leveres til borgere i Frederikssund Kommune, som har valgt at bo på Attendo. Fuldstændig på lige fod med borgere, der vælger at bo i henholdsvis privat- eller lejebolig.

Men det allermest »trist og forstemmende« er, at Socialdemokratiet nu har valgt at kravle så højt op i det ideologiske træ, i modstanden mod borgeres frie valg til at vælge et privat plejehjem, at man ikke længere har forbindelse til de berørte medarbejdere, som på alle måder ønsker en løsning, der kan fungere i deres travle hverdag og for de berørte borgere, som har ønsket et andet tilbud end det kommunale.

Hos Venstre håber vi, at Socialdemokraterne vil komme ned fra træet og vælge at sætte borgere og medarbejdere før nogle fastlåste ideologiske principper - det gør vi! Og derfor bakker vi naturligvis op om, at medarbejdere og borgere på Pedershave og på Attendo får de bedst mulige arbejds- og sygeplejeforhold, som de på alle måder fortjener.

Vi baserer samarbejde på tillid - ikke mistro! For os er det afgørende, at borgere selv kan vælge den boligform man ønsker - med den samme offentlige service. Det er vores seniorer gamle nok til selv at bestemme.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?