26. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Spare sig til rigdom - koster dyrt på velfærden, helbredet, tilfredshed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Spare sig til rigdom - koster dyrt på velfærden, helbredet, tilfredshed
Debat Frederikssund - 27. september 2021 kl. 11:14
Af Jørgen Olsen, Irisvej 35, Skibby - KV21-kandidat Fjordlandslisten

Byrådet er stolte over kommunens kassebeholdning på 400 millioner

Metoden?

Sætte skatten op. Salg af kommunal jord og ejendom til umiddelbar foræringspris. »Effektiviseringer« på alle områder. Dette har påvirket borgernes opfattelse af kommunens serviceniveau, som, borgerne vurderer, er faldet. »Operationen lykkedes, men patienten fik det ikke bedre«.

Følgende lille historie illustrerer:

Manden i den lille familie var blevet en rigtig fedthas. Sparede på alt, bankkontoen voksede stille og roligt. Var det beundringsværdigt?

Hver aften kom han udmattet hjem fra job. For at spare busbilletten løb han efter bussen. Gennemblødt af sved fra inderst til yderst, lå han udmattet hele aftenen, ikke til gavn for familien. Han tabte sig og blev fraværende. De sparede buspenge blev sat på kontoen.

Spareriet blev en usund besættelse. Familien var ligeglad med, at kontoen voksede, ville hellere have farmand tilbage. Hvad nytter det med penge på kistebunden, hvis det går ud over livskvaliteten?

Familien havde fået nok. Fruen foreslog: »Hvis du virkelig ønskede at spare mere, hurtigere - Hvorfor løber du så ikke efter en taxi? Du kan gøre det for dig selv, for vi står ikke længere model til vanviddet, og den skadelige opførsel."

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?