21. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Råbt an ved Frederikssund Svømmehal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Råbt an ved Frederikssund Svømmehal
Debat Frederikssund - 28. juli 2021 kl. 09:41
Af Merete Hald og Finn Torp, Hjortevej 20 3630 Jægerspris

Vi er en flok morgensvømmere, der mødes hver morgen klokken 6, når svømmehallen har åben. Det vil sige, vi er der omkring klokken 5,45/ 5,50, altså lidt før tid. Vi er de samme 10 til 12 mennesker, der alle har svømmet i den gamle svømmehal i mellem 10 og 40 år. Vores alder er fra slutningen af 40'erne til cirka 85 år.

I den gamle svømmehal kunne vi gå ind i vindfanget, når vi kom, for at vente i tørvejr, til vi blev lukket ind og kunne komme gennem til automaten for at 'stemple' ind klokken 6.

Da den nye svømmehal åbnede, kunne vi gå ind i forhallen og vente, indtil vi kunne 'stemple' ind. Da reglen om mundbind blev indført, var vi selvfølgelig også iført disse. Vi stillede pænt op på række og ventede på, at vi kunne 'stemple' ind.

Så kom reglen om coronapas. Vi kunne ikke længere komme ind i forhallen. Døren, som vi, der havde mast os op af den cirka 300 meter lange bakke, skulle benytte, er nu for det meste låst. Vi måtte da stå udenfor i blæst og regn, indtil personalet åbnede klokken 6.

De af vores medsvømmere, der er så 'heldige', at have et handicapskilt, kan køre helt op og komme ind af bagdøren, der åbnes klokken cirka 5.50. Derfor har jeg, Finn Torp, når jeg har været i svømmehallen, lukket mine medsvømmere ind, så de ikke skal stå udenfor i al slags vejr. Vi venter alle pænt henne ved døren, så vi kan spritte os af og vise coronapas, alle er jo godt klar over, at vi ikke kan komme ned i omklædningen før klokken 6. Vi har alle været iført mundbind, dengang det var en regel.

Vi har nu på det sidste, i dag mandag 26/7-2021 og onsdag 28/7-2021, oplevet en dissideret udskældning fra personalet, fordi vi var gået ind før tid.

28/7-2021 var vi gået hen på en pæn række ved 'indstemplingen', så det var lettere at tjekke vores coronapas én for én. Det personale, der kom for at åbne døren, råbte vredt af os, 'hvem har lukket jer ind'. Og jeg, Finn Torp, sagde at det havde jeg gjort.

I dag d. 26/7-2021, lukkede jeg igen mine ventende medsvømmere ind. De var på vej ind, da vi vredt blev råbt an, at vi ikke måtte gå ind, vi skulle gå ud igen, og jeg, Finn Torp, blev dissideret udskældt i en meget aggressiv tone. Det vat var ikke muligt at fortælle, at vi bare stod inde i forhallen og ventede på, at vores coronapas skulle tjekkes. Vi blev alle smidt udenfor døren igen og måtte vente til klokken blev 6.

Vi er noget rystet. Vi er voksne brugere af svømmehaller, de fleste af os, er godt nok pensionister, men det synes udnødvendigt at tale til os og behandle os, som om vi er børn. Måske endda, på en måde, som man behandlede børn, da vi gik i skole i 1950'erne.

I dag var det lunt og tørvejr, men snart kommer efteråret og vinteren, da kan det blive en voldsom vejrmæssig oplevelse at stå udenfor i al slags vejr. Døren vender mod vest, og vi ved jo alle, at i Danmark har vi mest vestenvind. Skulle det så ikke være muligt, at de 3 til 4, der kan køre op til handicappladserne, kan lukke deres medsvømmere ind i læ?

Som tidligere nævnt, er vi alle i en moden alder, så der er ingen fare for at ødelægger noget eller forsøge at trænge ind på svømmeområdet før tid. Vi har jo også på alle punkter overholdt coronareglerne. ved, at vi er i forhallen, overholder vi sådan set også bedre afstandskravet, frem for vi står udenfor døren og klumpe sammen under det arkitektoniske 'halvtag'.

Det, der dog er mest rystende, er den måde vi, som brugere af svømmehallen er blevet anråbt. Vi håber ikke, at det er en generel holdning, at man skal råbe/ skælde sådan af brugerne.

Vi har forsøgt at sende dette på en mail til ledelsen af svømmehallen, men det har ikke været muligt på nuværende tidspunkt at få en sådan mailadresse, hverken på svømmehallen hjemmeside og ved kontakt til Borgerservice, der i øvrigt var meget hjælpsom.

Synes du, at kommunen er der for dig?