Naturen har det elendigt i Frederikssund Kommune. Det understreger en henvendelse jeg fik fra en række kompetente botanikere. Denne henvendelse har jeg videresendt til borgmester John Schmidt Andersen for fire måneder side med anmodning om, at han arrangerede et møde med dem for at blive vidende om situationen.
Sidste sommer indbød jeg også gentagne gange borgmesteren til sammen med mig at kaste et blik på nogle af de nødlidende områder - blandt andet skrænten ved Skuldelev Ås med Grenet Edderkopurt.og andre sjældne arter. Alle henvendelser er trods gentagne rykkere forblevet ubesvarede. Så meget for Venstreborgmesterens interesse for vores natur.
Går man lidt tilbage i tiden og tjekker oversigter over naturlokaliteter i Frederikssund kan man konstatere, at de de fleste områder er forsvundet/ødelagt. Det står ganske enkelt elendigt til. Det gælder også byrådets interesse for (og viden om) natur.
Det afspejler sig i budgettet, hvor der kun er afsat et latterligt lille beløb til området og i øvrigt også utilstrækkeligt med medarbejdere.
Det var årsagen til at Enhedslisten forlod budgetforhandlingerne i 2020. Nu har formanden for Planudvalget barslet med et forslag om udarbejdelse af en naturstrategi. Det har der længe været brug for. Men det er ikke mere papir og flere lokalplaner med byggeri, men penge, resurser og vilje, der mangler.
De vilde planter er for manges vedkommende væk. Men det gælder også fuglene. Hvor vi for eksempel for fyrre år siden havde 20.000 par ynglefugle på øerne i Roskilde Fjord er der nu kun nogle få tusinde tilbage.
For at vende udviklingen er det ikke nok med pæne (men løgnagtige) ord om Frederikssunds skønne natur. Der skal også vilje, viden, penge og medarbejdere til.
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her