17. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Når man rammes af beslutninger man ikke så komme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Når man rammes af beslutninger man ikke så komme
Debat Frederikssund - 06. september 2021 kl. 14:53
Af Jørgen Olsen, Irisvej 35, Skibby - Fjordlandslisten

På et møde en aften med en gruppe borgere, der præsenterede deres ægte problemer og gerne ville have lidt mulig hjælp til at komme videre, kom en borger med et godt eksempel, som blev fortalt med megen humor, selvransagelse.

For år tilbage blev fødeklinikken på Frederikssund Sygehus nedlagt. »Javel, og hvad kommer det mig ved var holdningen!?« Han havde ingen børn eller planer om børn. Tre uger senere viste fruen sig at være gravid. Nu kom så interessen for en lokal fødeklinik. Blev parret taget på sengen?

Sådan er det med mange ting. Den travle hverdag gør, at man, og det er ingen kritik, ikke beskæftiger sig med ting, der ikke umiddelbart berører én. Når så der opstår situationer, der berører ens hverdag, er det ofte for sent at gøre noget ved en allerede politisk truffet beslutning. Så følger ærgrelsen, frustrationen, der risikerer at gå over i vrede.

Derfor er det vigtigt at inddrage borgerne i alle beslutninger. Bedre kommunikation, større åbenhed, bedre forståelse. Mere ro.

Ikke mindst at der lyttes til indsigelser, høringssvar. Ofte kvitteres for høringssvar med; »Giver ikke anledning til bemærkninger.« Så hopper kæden af.

Indsigelser, høringssvar kan forsinke processer, men i det mindste har man haft mulighed for eftertanke og det er altid godt lige at »vende skråen«, inden man sender den ulækre stråle i nakken på sine medmennesker.

Synes du, at kommunen er der for dig?