15. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Motorvej kan sættes i gang nu!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Motorvej kan sættes i gang nu!
Opdateret 11. april 2021 kl. 12:15
Debat Frederikssund - 11. april 2021 kl. 12:11
Af Jørgen Bech, formand for borgerforeningen FrederikssundsmotorvejNU:

Borgerforeningen FrederikssundsmotorvejNU har med glæde læst regeringens infrastrukturoplæg, da det indeholder forslaget om at færdiggøre Frederikssundsmotorvejens 3. og sidste etape.

Frederikssundsmotorvejens anlægslov blev vedtaget af et bredt flertal i Folketinget helt tilbage i 2009.

Det er det eneste af de større infrastrukturanlæg, som umiddelbart kan iværksættes, fordi lovgivningen er på plads, fordi linjeføringen i projektet ligger fast, og fordi der foreligger en spritny VVM.

Samfundsøkonomisk er Frederikssundsmotorvejen det mest rentable projekt med en samfundsrente på 10,6 procent og med en samfundsgevinst på 6,32 kroner pr. offentlig investeret krone. Der er derfor ingen gode grunde til at vente med iværksættelsen.

Den beslutning vil gøre kæmpestor nytte for de mange, mange tusinder af daglige pendlere og beboere, som i årevis har afventet dagen, hvor Frederikssundsmotorvejen føres helt frem til Frederikssund.

I motorvejsforeningen ser vi derfor frem til, at Folketinget om kortest mulige tid også bevilger de cirka 2,9 milliarder kroner til den længe ventede færdiggørelse af Frederikssundsmotorvejen.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?