21. januar 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Må håbe, pårørende klager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Må håbe, pårørende klager
Debat Frederikssund - 22. november 2020 kl. 13:01
Af Af Inge Messerschmidt, Dansk Folkeparti, formand for Velfærdsudvalget

Så skete det, som jeg og andre har spurgt ind til på hvert eneste følgegruppemøde, vi har deltaget i sammen med lederen af Attendo. Disse følgegruppemøder har fundet sted, lang tid før Attendo åbnede og i tiden efter åbningen.

Hvordan skal det administreres, når der ikke opkræves indskud ved indflytning? Hvem skal betale for istandsættelse af en lejlighed, når beboer af den ene eller anden grund ikke skal bo der mere? For det er jo logik for burhøns, at hvis ikke der betales indskud, så er der ikke afsat et beløb til renovering og/eller istandsættelse overhovedet.

Det er et forhold, som Attendo burde have været opmærksom på, da det er blevet diskuteret med lederen af friplejehjemmet mange gange. Så at Attendo først er blevet opmærksomme på problemstillingen for et par måneder siden, virker lidt useriøst.

Ydermere skrev jeg om det i et debatindlæg 11/april 2019, hvor den daværende leder efterfølgende svarede på mine spørgsmål. Så allerede her burde opmærksomheden ligeledes være vakt.

Vi er af kommunens administration blevet oplyst at, “Attendo består af friplejeboliger, der er opført uden statslig støtte. Som følge heraf skal lejen fastsættes efter lejelovens regler.

Lejeforhøjelser kan efter lejelovens § 48 gennemføres med 3 måneders varsel og skal fremsættes skriftligt.

Hvis lejeren (beboeren) ikke vil godkende kravet om lejeforhøjelse, skal denne skriftligt fremsætte indsigelse senest 6 uger efter, at kravet om lejeforhøjelse er kommet frem til lejeren.

Ved lejers indsigelse over for krav om lejeforhøjelse mv skal udlejeren indbringe sagen for huslejenævnet senest 6 uger efter lejefristens udløb, hvis udlejeren ønsker at fastholde sit krav om lejeforhøjelse”

Kommunen har ikke del i Attendos forhold og er derfor ikke ansvarlig for, hvordan Attendo driver virksomhed. Det er et privat foretagende på lige fod med andre private virksomheder.

Det er ikke ordentligt over for beboerne , det der foregår. At lokke med at der ikke skal betales indskud, og så når det bliver aktuelt, så er det beboerne der skal bøde for Attendos dårlige håndtering af deres forretning og økonomi.

Man må håbe, at beboerne på Attendo selv klager eller har opmærksomme pårørende, der klager inden for den angivne klagefrist.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?