18. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Lad fodboldklubber og tennis blive, hvor de gerne vil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Lad fodboldklubber og tennis blive, hvor de gerne vil
Debat Frederikssund - 14. oktober 2021 kl. 10:11

Af Jesper Wittenburg (S), byrådsmedlem og kandidat til KV21 og Tina Tving Stauning (S), byrådsmedlem og borgmesterkandidat, Frederikssund

Frederikssund: Idrætsfaciliteter skal etableres, når der er behov for det og ikke fordi politikerne synes, at det er smart.

Det er og bliver Socialdemokratiets helt klare holdning. Ingen fodboldklubber skal flyttes mod deres vilje, og ingen tennisklubber skal forlade deres baner og flytte flere kilometer, fordi det nu passer ind i nogle forældede visioner om at centraliserer idræt og bevægelse.

Lad os nu en gang for alle forlade den tankegang, at FIK og ORI skal flytte, når de ikke ønsker det.

Begge fodboldklubber ønsker at blive, hvor de er og vi har inden for de sidste år fået forbedret FIKs forhold på Kalvøen. Der er også midler på vej til banerenovering ved Pedersholm, som ORI bruger flittigt.

Nu mangler der blot vilje og økonomi til at ordne resten af fodboldklubben ORIs arealer og fremtid, i stedet for at udsulte klubbens anlæg. Det vil desuden skabe ro til at udvikle idrætsbyen til dem, som har behov for nye og bedre faciliteter, og som gerne vil.

Når vi oplever den glæde, der er hos OAKS, Danmarks bedste amerikanske fodboldklub, over at kunne spille kampe på den nye bane i Idrætsbyen, er vi ikke i tvivl. Et par containere er nu udskiftet med ordentlige badeforhold og lokaler til klubmøder. Og en bane, som ind imellem var meget dårlig at spille på, er nu udskiftet med en bane, som bare fungerer.

Sådan skal det være, så tag nu udgangspunkt i klubbernes ønsker og behov og ikke det modsatte.

Rejser du til udlandet i år?