9. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Kommunen vil sætte geder ud i vores baghave!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Kommunen vil sætte geder ud i vores baghave!
Debat Frederikssund - 19. oktober 2020 kl. 11:17
Af Cecilie og Claus Hauritz, Klintevej 35, Frederikssund:

Frederikssund Kommune skal træffe beslutning om fremtiden for et skønt stykke vild natur midt i et boligområde i Frederikssund - den fredede Jenriksbakke. Som løsning vil man fjerne den flotte vilde natur og sætte geder ud midt i et boligkvarter til at lave naturpleje på området, som tilsås med græs.

Teknisk Udvalg er ved at træffe beslutning om fremtiden for Jenriksbakke, som vi lever op af og som vi sætter meget stor pris på, som den er. Hvorfor bliver vi ikke hørt i så indgribende en sag for vores område?

Vi er mange, der bor lige op af Jenriksbakke, som er oprigtigt bekymret over hvilken effekt en rydning af Jenriksbakke kan have, som med den nuværende bevoksning sikrer os mod jordskred og oversvømmelse.

Jenriksbakke er fredet for at bevare sti med udsigt over Roskilde Fjord samt planteliv på bakken. Det vurderer vi bedst sikres ved at bevare Jenriksbakke, som den er i dag med beskæring hvert år.

Jenriksbakke huser en rig fauna med insekter, vinbjergsnegle, fugle, ræve mm. og en varieret flora som bidrager til den biodiversitet, vi så meget har behov for. Vi håber Jenriksbakke bliver bevaret og ikke erstattes af en indhegning med geder!

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?