12. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Kommune holder stort udbrud af Covid-19 hemmelig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Kommune holder stort udbrud af Covid-19 hemmelig
Debat Frederikssund - 18. oktober 2020 kl. 22:04
Af Pelle Andersen-Harild (EL), Frederikssund Byråd:

Torsdag eftermiddag fik medlemmerne af Byrådet en fortrolig meddelelse om, at 24 medarbejdere på virksomheden Mountain Top i Frederikssund var smittet med Covid19.

Forvaltningen havde i sammen med kommunaldirektøren fulgt virksomhedens ønske om »af hensyn til deres brand« at hemmeligholde dette ganske omfattende udbrud af corona.

I dagens nyheder fra Ritzau kan man læse om et udbrud af samme sygdom på et navngivet fjerkræslagteri i Vinderup ved Holstebro. Der er »kun« seks medarbejdere blevet smittet.

Der er ingen lovlig begrundelse for at hemmeligholde et fire gange så stort udbrud på virksomheden i Frederikssund. Men det følger ganske godt Frederikssund kommunes falden på halen for det private erhvervsliv, som åbenbart kan få det som de ønsker i Frederikssund kommune,

Nu er det jo ikke første gang at kommunen prøver at hemmeligholde ting, som er af interesse for offentligheden (Vinges kollaps og svømmehallen for eksempel) så måske skulle Frederikssund Kommune »brande« sig på hemmeligholdelse.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?