3. august 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hjælp til handicappede der ikke kan modtages

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hjælp til handicappede der ikke kan modtages
Debat Frederikssund - 11. juni 2021 kl. 19:51
Af Maibritt Møller Nielsen, næstformand og spidskandidat for Nye Borgerlige i Frederikssund KV21:

Mange sårbare borgere oplever at blive visiteret til hjælp som de ikke kan modtage. Loven foreskriver, at kommunen for det første skal træffe en konkret og individuel afgørelse, og dernæst, at de skal sikre sig, at den enkelte borger kan modtage den hjælp, der bevilliges.

Der er meget fine visionerne og flotte ord i kommunens kvalitetsstandarder på området, men disse ord blegner, når det ikke er denne ellers så fine tilgang til området, borgerne oplever i deres kontakt med kommunen.

Socialudvalgsformanden har i årevis været bekendt med alle disse problematikker, der er på området, både gennem møder med pårørende til handicappede m.v. Men intet er blev rettet op. Tværtimod, så er de nye kvalitetsstandarder så forringede, at der må forventes yderligere pres på de berørte borgere og deres pårørende i år.

Tiden fra der søges om hjælp, og til sagsbehandlingen er færdigbehandlet, er også uhyggelig lang, og det gælder på stort set alle områder indenfor serviceområdet. Ligeledes er det nærmere reglen end undtagelsen, at borger er nødt til at anke den trufne afgørelsen, for den er på ingen måde dækkende til det reelle behov. Og ofte kan borgeren slet ikke bruge den form for hjælp, der bevilliges. Og hvad mon der ligger til grund for, at der træffes disse ikke brugbare afgørelser?

Man kunne få den tanke, at der tænkes i at spare så mange penge som muligt på området. For når kommunen har truffet en afgørelse om hjælp, så budgetteres der med det beløb, det koster at bevillige hjælpen, og hvis hjælpen så ikke kan effektueres, grundet borgeren ikke kan modtage den tilbudte hjælpe, så står disse midler jo står uforbrugte ved udgangen af regnskabsåret. Og det er jo et faktum, at der er et stort mindreforbrug på den konto i 2020.

Jeg stillede derfor spørgsmål ved sidste byrådsmøde omkring denne problematik, men fik ikke et helt fyldestgørende svar, og derfor vil jeg igen stille byrådet spørgsmål omkring uforbrugte midler på socialområdet ved byrådsmødet, og samtidig forhøre mig om, hvorfor sagsbehandlerne ikke vil fjerne de bevillinger, der ikke kan bruges, trods borgeren beder om det.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?