3. august 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Faldende elevtal skal ikke true gymnasiet i Frederikssund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Faldende elevtal skal ikke true gymnasiet i Frederikssund
Debat Frederikssund - 11. juni 2021 kl. 14:57
Af Hans Andersen (V), medlem Folketinget og Frederikssund Byråd

Det skal ikke gå ud over gymnasierne, at tilstrømningen af elever er faldende i mindre lokalsamfund. Elever på mindre, lokale gymnasier har også ret til et frit valg, når det kommer til højniveaufag og valgfag.

I dag får 26 gymnasier i Danmark et såkaldt udkantstilskud, heriblandt Frederikssund Gymnasium.

Venstre vil sikre de små gymnasier herunder ikke mindst Frederikssund Gymnasium, som er vigtigt for navnlig unge mennesker, men også for hele lokalsamfundet i Frederikssund Kommune.

Det vil vi gøre ved at bygge videre på de ting, vi satte i værk med udkantstaxameterordningen, som kom i gang i VLAK-regeringens tid.

Venstre foreslår derfor en øgning i grundtilskuddet på 25-30 procent i stedet for de nuværende cirka ti procent. På den måde er vi med til at sikre, at det ikke er postnummeret, der afgør hvilke højniveaufag og valgfag, eleverne eksempelvis kan tage.

Frederikssund Gymnasium er et af de gymnasier, der nu er truet af, at der er en nedgang i elever, der tilvælger de gymnasier og den almindelige demografiske udvikling med mindre årgange, og den vil fortsætte til 2030.

En del af Venstres landdistriktspolitik er, at man også skal kunne leve godt og have et frit valg i de mindre bysamfund.

Derudover skal der også være økonomi til målrettede, specialiserede højniveaufag på A-niveau og et bredt udbud af valgfag med mindre klasser. De fag på forskellige niveauer skal gymnasierne have mulighed for at have mange af, og det kræver dermed også mange undervisere.

Vi vil hjælpe de små gymnasier - det er et alvorligt emne, som har stor betydning for lokalsamfundene.

Derfor skal gymnasierne landet over skal have pengene til at kunne tilbyde et rigtig godt uddannelsesmiljø, hvor de har økonomi til at kunne tilbyde eleverne flere muligheder, så de unge mennesker har et reelt frit valg.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?