23. januar 2021
viuff
Foto: Henrik Gregersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: En tudekiks fra en mægtig mand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: En tudekiks fra en mægtig mand
Debat Frederikssund - 09. januar 2021 kl. 09:29
Af André Wilhelmsen, Strandvej, 3600 Frederikssund

Byrådsmedlem, storentreprenør og erhvervsmand Niels Martin Viuff har startet året med at give sin version af sit heldige grundkøb fra kommunen og over, hvor svært han har haft det med, at offentligheden tillader sig at stikke næsen i hans sager.

Kære Niels Martin, det er, hvad du må forvente, som offentlig person med meninger om alle andre ting, når du har bragt dig selv så meget ved siden af god politisk skik.

Du har helt ret: En mere erfaren politiker var aldrig endt i sådan en sag.

Du burde have tænkt over, hvad du ville opnå som politiker, da du stillede op bortset fra en kanal i Havnegade og modstand mod Vinge, som var begrundet i, at det ville berøre dit eget byggeimperium, så havde du jo intet at byde på som socialdemokrat, ingen sociale mærkesager, intet om udbygning af velfærdssamfundet, om skattepolitik osv.

Du har været medlem af Socialdemokratiet i en årrække. Kun sænkning af grundskylden kæmpede du for, hvorfor mon det ??

Du har ret i, at et byråd bør afspejle befolkningen, men også at arbejde for dem med gode intensioner, om at tilgodese hele kommunen og ikke sig selv. Det har de sidste borgmestre stået for gennem brede konstitueringer og brede budgetforlig på tværs af partier.

Det, som vælgerne oftest ikke bryder sig om, er politikere, der skifter hest i vadestedet, dem der ikke er til at stole på, dem der bryder tilliden til sine vælgere, for at opnå politiske ambitioner i et andet parti. Nu er du pludselig konservativ og borgmesterkandidat.

Jeg har selv ingen uddannelse, ingen studenterhue, men jeg kan regne ud, at dine ambitioner ikke er lig med borgernes for fremtidens Frederikssund.

Det er dine egne og som med alt andet, det skal være stort, større og størst, præcist som med dit grundkøb,

Når vi er ved dit grundkøb, så er det et par små ting, der er væsentlige. Hvad er det pressen ikke har fortalt os, som er så væsentligt for dig? Du har haft siden marts til at tænke over det og oplyse os andre. Hvad har holdt dig tilbage?

Jeg skrev til dig i marts, at hvis du var en guttermand, så havde du straks indbetalt det rigtige beløb og lukket sagen med ære.

Ingen ved mere om, hvad jord må koste end dig, men er det mon din personlighed og stolthed over penge, der holder dig tilbage?

Dine logiske forklaringer om hvad den grund må koste, fordi kommunen kan forlange den tilbage, er jo ikke din bevæggrund,

Hele værdien ligger i, at du har fået dispensation til at opføre et hus, som krævede de 200 m2 grund, og de 750.000 kr. er jo latterlige og blegner i forhold til værdien på huset, og de muligheder det har givet dig for at øge størrelsen på dit byggeri og kære Niels Martin - her har jeg så lidt forstand, ingen kommende køber vil se det som en ulempe, da det er beliggenheden, de køber og ikke, at kommunen ville kunne overtage grunden til et kommende dige, som jo er til endnu en fordel for dig og køberen, da huset sikres mod stormflod.

Er det dit argument, tror jeg gerne flere vil se de mæglererklæringer og de mæglere, der underbygger den værdiforringelse, du nævner.

Heldigvis har du ikke alene, som du ønsker, kunne træffe beslutning om at sælge til din nabo og andre i kommunen til en alt for lav pris og på skumle vilkår og dermed gøre endnu større skade på borgernes værdier og kommunekassen.
Alene det, du skriver det, bør diskvalificere dig til at kunne stille op til borgmester.

Før eller siden vil de gode konservative stille og roligt indse, at den risiko ikke kan betale sig at løbe. Jeg er også ganske sikker på, at din nabo og naboer, der gjorde indsigelse mod dine dispensationer, gladeligt havde været uden din omsorg og dit byggeri - så ingen tørre tårer der.

Jeg er ikke i tvivl om, at du både er dygtig, smart og klog og, at du har opnået fine resultater med dine virksomheder, men jeg sætter spørgsmål ved din ordentlighed, motiver og din empati overfor andre for at opnå din egen storhed.

Nu er det en gang sådan i et demokrati, at vi får de politikere, vi vælger, og at man ikke kan forpligtige folk ud over deres evner, og da du har store evner, må der også kunne forventes mere af dig.

En stor konservativ mand sagde:
Den, der har evnerne, har pligten. Så velkommen i herrens valgår 2021 Niels Martin Viuff.

Jeg glæder mig til at høre meget mere om, hvad du vil med Frederikssund end blot et nyt folkekøkken på Kocksvej sympatisk, men medgiften var 154 lejligheder ovenpå.

Må lige tilsidst sige til den modige læser, at jeg intet udstående har med Hr Niels Martin Viuff, blot ønsker jeg politikere med ædle motiver.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?