23. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: En fortsat god erhvervspolitik i Frederikssund Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: En fortsat god erhvervspolitik i Frederikssund Kommune
Opdateret 21. september 2021 kl. 17:15
Debat Frederikssund - 21. september 2021 kl. 11:30

Af Tom Lysgaard, Kirkevej 6, Jægerspris; Mikkel Johansen, Kirkegade 20, Skibby; og Martin Elmegaard, Magnoliavej 6C, Jægerspris, KV21 kandidater for Venstre:

Dansk erhvervsliv mangler i den grad arbejdskraft. Det gør man også her i Frederikssund Kommune. Det er ikke nogen hemmelighed, at det også er svært for virksomheder i Frederikssund Kommune, at skaffe den nødvendige kvalificerede arbejdskraft og efterspørgslen på varme hænder og hoveder ser kun ud til at stige i fremtiden.

Et af de håndtag, vi har, er at få flere til at vælge en erhvervsuddannelse. Hele 28,6 procent af afgangseleverne valgte en erhvervsuddannelse i Frederikssund Kommune, hvilket er en markant fremgang som nærmer sig målet på de 30 procent i 2025. Frederikssund er pt en af de kommuner, som har størst succes på det område.

Infrastruktur er også en vigtig del. Vi fik desværre ikke færdiggørelsen af Frederikssundmotorvejen i første omgang, men en opstart i 2026. Vi kan håbe det sker før, da det uden tvivl vil gøre det nemmere at pendle fra A til B, og på den måde gøre det nemmere at tiltrække mere kvalificeret arbejdskraft. I infrastrukturaftalen er der en mulig åbning for en evt fremrykkelse af Frederikssundmotorvejen.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?