18. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Én borger - én sagsbehandler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Én borger - én sagsbehandler
Debat Frederikssund - 13. oktober 2021 kl. 15:43
Af Erik Andersen, kandidat ved KV21 (EL), Højdevej 6A, 4050 Skibby

Når jeg ser, hvor mange ansatte, der er i jobcenteret, må jeg konstatere, at der ikke er nok til at sikre en hurtig og omhyggelig sagsbehandling.

Ifølge Ankestyrelses talportal er der 25 procent af sagerne i forhold til 'Lov om aktiv Beskæftigelsesindsats', hvor ankestyrelsen har ændret eller ophævet Frederikssund Kommunes afgørelse - det vil sige, hvor kommunens sagsbehandling ikke har levet op til loven.

Det er rimeligt at antage, at mange flere borgere kommer i klemme, som ikke har kræfter til at rejse sager hos Ankestyrelsen.

Jeg har selv haft fornøjelsen af at være i systemet i over 10 år, kræft, depression og adskillige op- og nedture. Det vigtige er, at jeg efter de år kom ind på den rette hylde.

Jeg er nu i fleksjob, men det skete på grund af en dedikeret jobmentor, som snakkede godt med mig, og kunne oversætte til kommunalsk, hvad jeg mente og ønskede.

Jeg har igennem de mange år i systemet ikke tal på, hvor mange sagsbehandlere jeg har haft, men det har godt nok været mange.

Derfor jeg også går ind for én borger, én sagsbehandler.

Jeg bliver bare så ked af det, når jeg tænker på dem, der ikke har det bagland, familie, venner og jobmentor som mig - dem, der stadig sidder fast i systemet.

Jeg har prøvet mange ting gennem årene, alt lige fra mindfulness til jobprøvninger.

Det, der virkede, var, at jeg selv fandt en virksomhed - uden om kommunen - hvilket så også resulterede i mit nuværende fleksjob. Jobmentoren var så en kæmpe succes, fordi jeg langt om længe fik den hjælp, jeg havde brug for for at komme videre.

Jeg foreslår, at nyttejob, tvangsaktiviering og nytteløse kurser stoppes og afløses af reel uddannelse. Det kan sagtens lade sig gøre også inden for den ellers ret rigide lovgivning.

Desuden skal brug af private aktører stoppes for at frigøre penge til flere sagsbehandlere.

Rejser du til udlandet i år?