25. februar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: En attraktiv kommune har god lægedækning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: En attraktiv kommune har god lægedækning
Debat Frederikssund - 19. januar 2021 kl. 19:23
Af Susanne B. Jørgensen (S), formand for Social- og Sundhedsudvalget i Frederikssund Kommune:

I Frederikssund Kommune arbejder vi politisk med, hvordan vi kan udvikle vores kommune og gøre den endnu mere attraktiv både for os, der bor her og for nye, der kommer til.

I 2024 vil det nye »supersygehus« i Hillerød stå klart, og ligeledes skal vi have et regionalt sundhedshus etableret i Frederikssund, og selvfølgelig skal det være på Frederikssund Sygehus. Så langt - så godt.

Den kommunale lægedækning i vores kommune bør også have vores opmærksomhed. Det er afgørende for vores sundhed og trivsel, at der er praktiserende læger nok til at dække hele vores kommune, og det er vigtigt, at man ikke skal køre alt for langt for at komme til lægen. På Social- og Sundhedsudvalgets møde i januar fik vi en orientering om, hvordan lægedækningen ser ud nu og i årene frem. Lige umiddelbart ser det fornuftigt ud. Vi har 11 almene praksisklinikker fordelt således: Jægerspris 1, Skibby 3, Slangerup 1 og Frederikssund 6. Der er fortsat plads til nye patienter.

Det vi politisk i de kommende år skal være opmærksomme på er, at de praktiserende lægers gennemsnitsalder er 55 år, hvilket betyder, at flere vil kunne have ønske om at drosle ned eller gå på pension. Regionen har iværksat forskellige initiativer, som kan hjælpe de praktiserende læger, når de ønsker at sælge deres praksis, men det kan være svært. Derfor er det vigtigt, at gøre det attraktivt for yngre læger og læger i det hele taget at flytte til vores kommune. En attraktiv kommune skal nemlig (også) have en god lægedækning.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?