29. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Det er mærkeligt med så mange kompostbunker i Frederikssund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Det er mærkeligt med så mange kompostbunker i Frederikssund
Debat Frederikssund - 12. september 2021 kl. 16:29

Af Jørgen Olsen, Irisvej 35, Skibby, Fjordlandslisten

Frederikssund: Hvis man kommer lidt rundt på Sjælland og specifikt holder øje med kompostbunker på markerne, er der en markant forskel. Frederikssund, især Hornsherred, har i forhold til andre steder bunker liggende rigtig mange steder. Det sker hvert år.

Har forsøgt at finde ud af, hvor mange tons de forskellige kommuner modtager. Ikke umiddelbart muligt.

Efter forlydender skulle kompost, der spredes i Frederikssund Kommune komme helt fra Helsingør - måske Sverige. Masser af lastvognslæs.

Hvis der er lige så meget kompost spredt i andre kommuner som hos os, så er det ganske ufatteligt så meget, der produceres lokalt af have/grenaffald. Husk den månedlange brand i det enorme kompostbjerg i Roskilde. Et held for os, at det meste brændte? Ville det være havnet hos os?

Hvert år de samme klager over stank fra bunkerne. Ved Onsved lå der i 2020 en enorm bunke og stank i over seks måneder. Nu er der en ny.

Hvor meget kompost kan en mark tåle? Når borgere klager, så lyder det »lugten er ikke sundhedskadelig.« Hvorfor giver den så kvalme og hovedpine?? En fysisk indikation af en usund tilstand.

Er Frederikssund specifikt udset som »kompostkommune«? Eller er der en vognmand, der får sig en ganske pæn forretning ved at sige Ja til at aftage komposten fra mange steder, der så efterfølgende kan genere borgerne? Hvem kan svare?

Stemmer du til kommunalvalget i år?