26. oktober 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Dansk Folkeparti til Sundhedsministeren: Det er en ommer!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Dansk Folkeparti til Sundhedsministeren: Det er en ommer!
Debat Frederikssund - 18. september 2020 kl. 17:16
Af Inge Messerschmidt, gruppeformand Dansk Folkeparti i Frederikssund Byråd:

Flere smittede i Frederikssund men ikke grundlag for lokalt test center, det er ikke ok.

Vi kan læse, at smittetallet desværre også er stigende i Frederikssund Kommune. Vi har ellers ligget stabilt lavt gennem længere tid, men efter sommerferien hvor alt er startet op igen, er flere blevet smittet.

Dansk Folkeparti har i Folketinget stillet spørgsmål til sundhedsministeren om muligheden for at oprette lokalt testcenter i Frederikssund. Det mener man ikke, der er grundlag for, da der i Region Hovedstaden er placeret fem TestCentre i henholdsvis Hillerød, Hvidovre, Ballerup, København Ø og i Rønne.

Det kan næsten ikke blive mere besværligt at komme til testcenter, end det er nu.

Som smittetrykket stiger, og den forventelige anden bølge er på vej, giver det ingen mening ikke at oprette flere lokale testcentre. Vi skal alle følge de udmeldinger og restriktioner, der kommer fra Sundhedsstyrelsen.

Hvis man ønsker at holde smittetrykket nede, er det nødvendigt med nem adgang til et testcenter. Men med de store geografiske afstande der er, er det vanskeligt for den enkelte borger lige at smutte forbi og blive testet.

Nu kommer efteråret med influenza og andre sygdomme, der hører årstiden til. Skal man til egen læge i anden sammenhæng skal man også være testet.

Desværre er intet sket efter Dansk Folkeparti hejste flaget for problematikken. Hvorfor skal borgerne i Frederikssund, som for manges vedkommende har svært ved at komme til Hillerød eller Ballerup og desuden er nervøse for at stå i en kø med mulig smitterisiko, udsættes for denne utryghed.

Dansk Folkeparti opfordrer ministeren til endnu engang at se fornuften i at oprette lokale testcentre, da det er sund fornuft i forhold til årstiden, det øgede smittetryk og de store geografiske afstande, der nemt kan være en barriere for den enkelte til at blive testet.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?