25. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Bi-Lidt grund skal være flot byport - ikke for højt byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Bi-Lidt grund skal være flot byport - ikke for højt byggeri
Debat Frederikssund - 07. maj 2021 kl. 08:15
Af Inge Messerschmidt, byrådsmedlem (DF), på vegne af styregruppen i Dansk Folkeparti Frederikssund

Vi har en kommuneplan, der siger, at der på Strandvej 2 kan bygges op til 1,5 plan og i en max højde på 8,5 meter.

Den eksisterende bebyggelse i området er opført i 1-1,5 etager med saddeltag.

Vi har i byrådet nu utallige gange de seneste år behandlet ansøgninger fra forskellige bygherrer om bygninger i mange forskellige højder og udformninger på trods af kommuneplanen. Heldigvis er de alle opgivet, da de alle adskilte sig markant fra den øvrige bebyggelse i området.

Dansk Folkeparti har gennem alle forslagene og alle debatterne i byrådet holdt fast i, at vi ikke skal afvige fra kommuneplanen således, at byggeriet ikke bliver højere end de 8,5 meter. At der skal bygges i 1-1,5 etager. Og det holder vi fortsat fast i.

Prøver man længe nok, er man nogen gange så heldig, at man kører folk trætte. Og det er tilsyneladende lykkedes denne gang, da øvrige medlemmer af Plan- og Miljøudvalget pludselig har accepteret at få indarbejdet de af administrationen udarbejdede opmærksomhedpunkter i lokalplanforslaget. Nogle er vendt på en tallerken.

Opmærksomhedpunkterne gælder blandt andet anbefalede kote højder. Det anbefales, at terrænet hæves til kote 2,5. Det vil sige, at der skal terrænreguleres, så jordniveau hæves, og dermed øges højden af det færdige byggeri - udover de 8,5 meter.

Dansk Folkeparti er enig i, at det er vigtigt at sikre mod havvandstigninger. Men ikke på denne måde. Det skal gøres, uden at de 8,5 meter overstiges.

Et andet opmærksomhedpunkt er den foreslåede rækkehusbebyggelse. Højde og længde - hvor man skal være bevidst om, at det vil være udfordrende og virke voldsomt.

Opfordring fra Dansk Folkeparti:

Kom med et forslag, der holder sig inden for kommuneplanens rammer.

Vi er helt enige i, at det et trist syn, der møder os alle, når vi kører over Kronprins Frederiks Bro. Vi er helt enige i, at der skal gøres noget ved denne plet, der kunne byde velkommen som en smuk port ind til Frederikssund By og ikke det modsatte.

Men det skal gøres på en ordentlig måde.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?