3. juni 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byggesagspolitik rammer borgmesteren som en boomerang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byggesagspolitik rammer borgmesteren som en boomerang
Debat Frederikssund - 02. april 2020 kl. 10:53
Af Martin Kirchgässner, Vinkelvej, Skuldelev 4050 Skibby:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er prisværdigt, at borgmesteren lægger kortene på bordet i forliget om svømmehalsbyggeriet i sit svar til Klaus Hækkerup pr. 27. marts. Desværre går kabalen ikke op, og der rejser sig stadig en række uafklarede spørgsmål som har principiel karakter. Hvordan kan det være et brud på tavshedspligten, når et byrådsmedlem udelukkende oplyser den samlede udgift for kommunen - som intet har med følsomme oplysninger om den pågældende entreprenør at gøre?

Borgmesteren har flere gange understreget, at borgerne selvfølgelig skal vide, hvad forliget har kostet kommunekassen, men det fortaber sig i stakken af ansøgninger om aktindsigt, hvornår disse oplysninger skulle være tilgængelige for offentligheden. Når medierne holder op med at søge aktindsigt? Denne sag handler øjensynligt om, at oplysningerne er følsomme - for borgmesteren. Og hvis det pågældende byrådsmedlem har begået brud på tavshedspligten, så er borgmesteren forpligtet til at melde ham til politiet. Det skete naturligvis ikke. For der er ikke noget at melde ham for.

Borgmesteren har også en dårlig sag, når han trækker sin guldsav fra Dansk Byggeri og henviser til kommunens byggesagsafdeling i Slangerup, hvor vi må forstå, at fejlen er begået. Det er alvorligt, for byggesagsafdelingen er borgmesterens ansvar, og medarbejderne i denne afdeling efterlever blot den politik som borgmesteren selv har indført i erhvervsvenlighedens navn. Nemlig den, at ansøgninger om byggetilladelser skal lynbehandles - selv under Coronakrisen må vi forstå - og som nu, efter seks år for bordenden rammer borgmesteren og ikke mindst borgerne som en kæmpe boomerang.

Nu ved vi, at den afsatte tid til at indhente byggetilladelser altså har været for kort. Det kostede kommunekassen 15 millioner kroner at der ikke er styr på noget så basalt som byggetilladelser. Så når borgmesteren forsøger at holde kortene tæt til kroppen og holde sine administrative medarbejdere ud i strakt arm, så har vi et problem.

Rækken af sager, der vælter som et korthus, er lang, og der tegner sig efterhånden et tydeligt billede af en administration, der efterlever en bevidst byggesagspolitik, hvor hensynet til entreprenører vejer langt, langt tungere end hensynet til borgerne og offentligheden.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?