27. maj 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brugerbetaling væk - nu eller aldrig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brugerbetaling væk - nu eller aldrig
Debat Frederikssund - 09. januar 2020 kl. 09:29
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Klaus Hækkerup, Strandhøjen 14, Frederikssund

Den 28. september sidste år blev Kronprinsesse Marys Bro indviet ved et flot og festligt arrangement.

Desværre er det antal biler, der bruger broen, lavere end forventet. Det skyldes antagelig brugerbetalingen, som derved gør broens økonomi dårligere.

Broen er, bortset fra statens indskud på 660 millioner kroner lånefinansieret, ved, at staten optager de nødvendige lån og så låner pengene videre til Fjordforbindelsen Frederikssund. Fjordforbindelsen skal så betale renter og afdrag på dette lån. Fjordforbindelsens indtægter kommer fra brugerbetalingen, og med tiden skulle broen blive gældfri - og dermed gratis at køre over!

Fjordforbindelsen Frederikssund skal endvidere betale honorarer til broens bestyrelse og betale for driften af betalingsanlægget samt vejdirektoratets administrationsbistand.

Statens lånoptagelse sker ved udstedelse af statsobligationer, og i december opnåede staten en negativ rente på de lån, der blev optaget.

Derfor bør byrådet i Frederikssund Kommune nu rette henvendelse til regering og folketing og foreslå, at lånene til Kronprinsesse Marys Bro dækkes af disse statsobligationer med negativ rente.

Herved vil rentebetalingen forsvinde, og lånene langsomt afdrage »sig selv«. Samtidig kan bestyrelsen fjernes, og betalingsanlægget skrottes, og Vejdirektoratet skal administrere broforbindelsen på lige fod med alle andre statslige vej- og broanlæg i Danmark.

Brugerbetalingen på broen vil hermed blive fjernet, og den øgede trafik, der så vil komme, vil gøre broen til en god samfundsøkonomisk investering.

Jeg forestiller mig ikke, det bliver let. Men ved en koordineret indsats fra byrådet og de politiske partier samt vore to lokale folketingsmedlemmer Hans Andersen, Venstre, og Rasmus Stoklund, Socialdemokratiet, er det vores bedste mulighed indtil nu for at få brugerbetalingen afskaffet.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?