24. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brug for bedre mobildækning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brug for bedre mobildækning
Debat Frederikssund - 03. december 2019 kl. 09:33
Af Inge Seidelin, Kærstrædet 28, Vejleby, Skibby

Jeg er for et halvt år siden flyttet til dejlige Vejleby, men jeg blev mere end rystet, da det gik op for mig, at jeg i praksis ingen mobildækning har.

Nogle gange er jeg heldig at kunne stå indendørs i huset og få en enkelt »pind«, somme tider et sted i soveværelset, køkkenet eller entreen, men flytter jeg mig bare halv meter eller glemmer at holde telefonen over hovedhøjde, forsvinder signalet. Andre gange skal jeg udenfor (også i regnvejr) eller endda køre to og en halv kilometer til Venslev for at kunne telefonere. Det lyder måske ret morsomt - lidt ligesom at fange pokemons, men jeg kan hilse og sige, at det er hyperbesværligt, og jeg takker for, at jeg (endnu) ikke har haft brug for at ringe 112!

Jeg har skiftet til et teleselskab, som lovede bedre dækning samt købt ny mobiltelefon, som antennemæssigt var bedst i test ved lav dækning, men lige lidt hjalp det.

Det var derfor med nogen bestyrtelse, at jeg den 19/9 læste, at den planlagte mobilmast i Vellerup er »skudt til hjørne«. Angiveligt har bygherren, TT-netværket, ikke startet projektet i tide i forhold til landzonetilladelsens udløb. Selskabet havde alene iværksat geotekniske undersøgelser, og i Frederikssund Kommune tæller det ikke som igangsættelsen af projektet, hvorfor grundlaget for tilladelsen faldt bort, så hele sagen skal gå om med store forsinkelser til følge.

Men definitionen af projektstart i forhold til en landzonetilladelse er bare ikke så éntydig, som kommunen har gjort det til. Jeg er vidende om, at blandt andre Miljøstyrelsen anerkender modningsprojekt/geoteknisk undersøgelse som gyldig projektstart.

Hjørnespark (se ovenfor) ender jævnligt med et mål. Så kom nu ind i kampen Frederikssund og få den telemast i mål, så Vellerup og Vejleby forhåbentligt kan komme på mobildækningskortet.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?