13. juli 2020
- Den demokratiske proces omkring Fællesmagasinet har været uskøn, skriver Karen Sejersøe fra St. Rørbæk. Visualisering: Frederikssund Kommune
- Den demokratiske proces omkring Fællesmagasinet har været uskøn, skriver Karen Sejersøe fra St. Rørbæk. Visualisering: Frederikssund Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester tager fejl om Fællesmagasin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester tager fejl om Fællesmagasin
Debat Frederikssund - 25. maj 2020 kl. 10:52
Af Karen Sejerøe, Bakkevænget 31, St. Rørbæk, 3600 Frederikssund, med på turen sammen med FAA og borger i Store Rørbæk:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Borgmesteren har ret til at have sit eget synspunkt omkring Fællesmagasinet, dets størrelse og placering og kan glæde sig over ikke at bo i den umiddelbare nærhed - hvad i parentes bemærket ingen af byrådets medlemmer gør.

Borgmesteren tager fejl, når han tror, at Fællesmagasinet vil tiltrække studerende i større antal - der optages relativt få studerende på historie- og arkæologistudiet, og meget få af disse vil opsøge magasinet. I Trekroner ligger RUC med 15.000 studerende og forskere samt 5.000 indbyggere, her findes 1 café, 2 pizzarier og 1 sushi bar. Der bliver ikke et studiemiljø omkring Fællesmagasinet - det er som Rigsarkivet i København ikke bygget til mennesker, men til bevaring. Der er derfor heller ingen grund til, at Magasinet med de 10 medarbejdere skal ligge stationsnært, og det genererer hverken studiemiljø eller caféer.

Et andet punkt er oldtidsstien, der omtales i den store Helhedsplan for Vinge. Henning Larsens plan blev dengang vedtaget af Byrådet, og dermed skulle stien være borgmesteren bekendt. Såvel John Schmidt Andersen som 2. viceborgmester Tina Tving Stauning gav på borgermødet i Frederikssund Hallen 11.9.2019 udtryk for, at Fællesmagasinets placering var imod deres ønske. Tina Tving Stauning har arbejdet med at opkvalificere stien i årenes løb, så hun var naturligt vred over magasinets placering. Det var i begge tilfælde udtalelser til en lille gruppe borgere fra vores lokalområde.

Ved vedtagelsen af lokalplan 136 den 29.4.2020 stemte SF for planen, fordi partiet havde afgivet et løfte i forrige byrådsperiode. Tænk hvis byrådsmedlemmerne fulgte egen overbevisning - i stedet for at rette ind efter partidisciplin og gamle aftaler. Den demokratiske proces omkring Fællesmagasinet har været uskøn, og Fællesmagasinet har været på dagsordenen i udvalg og på byrådsmøder som lukket punkt over lang tid, først for et år siden komme projektet frem i lyset. Udvalget for By og Land holdt møde i Rytterskolen i Store Rørbæk den 28.10.2019 - ingen af udvalgets medlemmer ville bruge de fem minutter det tog at gå hen til området omkring børneinstitutionen, hvorfra Fællesmagasinets syd facade, 15 x 200 meter bliver en dominerende faktor. I Nævnenes hus ligger tre klagesager til afgørelse, stien er pløjet op og bygherren i gang med at bygge.

For at citere hendes majestæt dronning Margrethe II »Det kan man ikke være bekendt«.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?