14. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgernes sikkerhed bør have førsteprioritet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgernes sikkerhed bør have førsteprioritet
Debat Frederikssund - 04. april 2018 kl. 15:08
Af Bo Høgsted, Egernvej 7, Frederikssund, skriver:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Har en stormflodssikring for Roskilde Fjord's sydlige del nogen prioritet? 2. del.

I et brev fra Frederikssund Kommune til undertegnede, 21. marts 2018, nævnes følgende: »Over de kommende år vil grundejere etablere lokale oversvømmelsessikringer i Roskilde Fjord og dermed mindske behovet for en regional løsning«. Det ville her være rart at vide, om Plan- og Miljøudvalgsformand Jørgen Bech selv tror på dette udsagn - herunder angive hvilke lokale løsninger, der vil mindske behovet for sikring af byområder som Frederikssund. Selvfølgelig også gerne en vurdering af det samfundsmæssige spild de evt. nye lokale tiltag kommer til at udgøre, set i forhold til snarlig anlægning af den foretrukne sluse ved broen(?).

Den 22. marts 2018 kom der så et interview med formanden for det nye Plan- og Miljøudvalg, Hr. Jørgen Bech, i Frederiksborg Amtsavis - under overskriften »Ny plan for sluseløsning ved broen«. Der loves en ny helhedsplan, som blandt andet skal vise at løsningen med en sluse ved broen er en samfundsmæssig god løsning - samt afklare en fordeling af finansieringen. Det lyder jo rigtig godt, hvis finansieringen for selve planen nu er på plads, for ellers er vi borgere endnu engang vidner til en gang »Kejserens Nye klæder« - med en politiker kun iklædt »snakketøj«!

Den videnskabelige erkendelse af EN MENNESKESKABT forøget vandstand i havene samt en øget hyppighed af mere ekstreme stormfloder, burde FOR LÆNGST have skabt en samfundsmæssig forståelse/erkendelse af, at den nuværende kystsikringslov er dybt forældet! En indarbejdelse af den sunde stillingtagen, »at forureneren betaler«, burde retfærdigvis og snarest slå igennem i den desangående relevante lovgivning!!

Til sidst blot - at det er virkelig rart, når der (tilsyneladende) politisk sker noget. I forbindelse med kommunalvalget var det jo ellers alene socialdemokraterne, der havde en sikring mod stormflod med i deres program.

Findes der en politiker i dagens Danmark - ud over Esben Lunde Larsen, der forventer, at undertegnede gamle folkepensionist i Frederikssund helt alene skal kunne mobilisere tilstrækkeligt af de mindst 700 lodsejere og fire kommuner ved Roskilde Fjord, som er absolut nødvendige for »en lokal løsning ved Kronprins Fredriks Bro«? Det kunne godt virke sådan . . .

Vi lever i et samfund, hvor der politisk lige er foreslået bygning af en bro fra Sjælland til Jylland (over Samsø) til hele 65 milliarder kroner. Udelukkende for at glæde bilisterne. Burde en generel opnåelse af sikkerhed for borgerne ikke have førsteprioritet. De 140 millioner til en sluse med mere vil her være at betragte som »klejner«!