25. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgerne vigtigere end hensyn til regeringen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgerne vigtigere end hensyn til regeringen
Debat Frederikssund - 12. februar 2020 kl. 12:32
Af Jørgen Bech (V), Frederikssund Byråd:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Regeringen ønsker ny udligning mellem kommunerne. Frederikssund kommune, som allerede ligger som nr. 26 højeste i skat, skal med eet aflevere yderligere 45 mio. kr. HVERT ENESTE ÅR.

De penge skal så forbedre økonomien hos kommuner, der har en betydelig lavere skatteprocent end Frederikssund kommune. For eksempel hovedstadskommunerne Albertslund, Køge, Brøndby, Ballerup, Gladsaxe og Herlev. Det er alle socialdemokratiske kommuner med velpolstret økonomi og lav kommuneskat. Hvorfor skal Frederikssund Kommune betale til dem?

Eksempelvis Gladsaxe har en skatteprocent på 23,6. Frederikssund Kommunes er 25,8 procent. Så måske burde regeringen i stedet kræve, at Gladsaxe satte skatten op, frem for at vi skal betale til dem? Hvorfor vides ikke, for regeringen holder beregningsmetoden hemmelig.

Nu er vores borgmester lykkes med at samle alle i byrådet, uanset partifarve, om at kæmpe for Frederikssund Kommune og for vores borgere. Det er nemlig dem, som ellers kommer til at betale regningen for regeringens uretfærdige udligning.

Da jeg forleden læste Socialdemokratiets Tina Tving Staunings første indlæg »Der er økonomi til at beholde velfærd«, hvori hun kritiserer borgmesteren, fordi han på borgernes vegne protesterer mod regeringens forslag, blev jeg noget ærgerlig. Tina Tving mente, at vi blot skulle bruge af kassebeholdningen hvert år. Men hvis man gør det, ja, så er både den og udviklingsmulighederne væk på tre-fire, og hvad så derefter? Det kunne jeg ikke tro, at Socialdemokratiet ønsker?

Nu har Socialdemokratiet i vores kommune heldigvis revurderet og står sammen med os andre i protest mod regeringens åbenlyst uretfærdige forslag. Stor respekt for det.

Forhåbentlig kommer regeringen slet ikke igennem med deres makværk. Vi skal samarbejde om at lægge mest muligt pres på regeringen, for borgernes skyld.

Har debatten om sexisme taget overhånd?