9. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beskyttet natur får ny status

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beskyttet natur får ny status
Debat Frederikssund - 25. oktober 2019 kl. 13:06
Af Henny Bang Jakobsen, Havremarken 12, Slangerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kommunen ændrer status på beskyttet natur midt i Slangerup for at muliggøre senere udstykning til boligbyggeri

Frederikssund kommune har i august fremlagt »Kommuneplantillæg 009 Grønt Danmarkskort og særlige naturbeskyttelsesinteresser og miljøvurdering heraf«, og høringsfristen udløber fredag den 25. oktober. Tillægget indeholder mange fine, grønne ord og viser kun kort over de nuværende større naturområder. Intet er nævnt om mulighed for ny bebyggelse. Men af et kommunalt notat af 25. juni 2019 refererende til møde i Plan- og Miljøudvalget, Sagsnr. 01.02.03-P-3-18 fremgår det, at kommunen har indledt en proces med det formål at muliggøre udstykning til boligbyggeri af syv hektar af den grønne kile i Slangerup, der forbinder de beskyttede vådområder Slotsmosen ud mod Lystrup Skov og Kirkeengen tæt på byens centrum og bringer naturen tæt på en stor del af byen. Dette område ligger i øjeblikket i landzone og er udpeget som beskyttet landskab.

Ved bag scenen at 'ombytte' de syv hektar beskyttet landskab (nu kaldet 'potentielle økologiske forbindelse') med et areal længere væk fra byen og/eller et helt andet sted, baner kommunen vejen for at overflytte de syv hektar, der hermed ikke længere er beskyttet landskab, til byzone i en ny kommuneplan. Ingen af de øvrige otte ændringer, der beskrives i notatet, har til formål at muliggøre bebyggelse af beskyttet landskab i landzone. Og kun med kendskab til notatet af 25. juni vil man kunne afkode den indirekte betydning af kommuneplantillægget og dens direkte konsekvens for Slangerups grønne kile. Notatet kan tilgås på linket f8b7887b-74a9-4e02-b7fb-e531a57d29d4.

Slangerup vil med et sådant boligbyggeri miste sin lunge og blive markant mindre attraktiv for nuværende og kommende beboere. Den grønne kile benyttes dagligt af hele den nordøstlige del af Slangerup som nem, grøn adgang via stisystem til busstationen og byens centrum og af mange andre af byens borgere som et grønt åndehul og kort vandre- og cykelvej til Slotsmosen og Lystrup Skov.

Kommunen mangler ikke områder til boligbyggeri. Med syv hektar boligbebyggelse lukkes den grønne kile. Men disse konsekvenser lægges ikke åbent frem i den offentlige høring. Hvad sker der?

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?