26. juni 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bedste år nogensinde for erhvervslivet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bedste år nogensinde for erhvervslivet
Debat Frederikssund - 03. januar 2019 kl. 14:14
Af Michael Tøgersen, medlem af Frederikssund Byråd for Venstre, skriver:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

2018 var måske det bedste år nogensinde for erhvervslivet i Frederikssund Kommune, hvor vi samtidig blev kåret som Danmarks mest erhvervsvenlige. Flere nøgletal viser, at vi har gjort det rigtig flot i forhold til andre kommuner.

Samarbejdet mellem erhvervsliv/borger og kommune har udviklet sig stærkt med modellen, hvor vi har Frederikssund Erhverv som bindeled, ligesom skolerne har meldt sig seriøst ind i dette samarbejde de senere år, og det er meget væsentligt i forhold til at sikre uddannelsespladser og lokal veluddannet arbejdskraft i fremtiden.

Kommunens indtægter kommer fortrinsvis fra skatter, så erhvervssuccesen skal vi fastholde og udvikle, for så vil vores kommune inden længe igen have en stærk økonomi.

Aktuelt er der en ny erhvervsfremmelov på vej, der sætter vores model under pres. Det er utrolig vigtigt, at vi kæmper for at bevare denne, for vores succes er på ingen måde kommet af sig selv, og vi er voldsomt afhængige af den fremadrettet. Det er bestemt ikke en naturlov, at Frederikssunds erhvervsliv skal blomstre som tilfældet er. Nogle vil sige tværtimod, for vi er udkantsnordsjælland i manges øjne, vores infrastruktur er ikke optimal, hvilket vi som bekendt også arbejder seriøst på, vi har et for højt skattetryk, for mange tomme butikker osv. men på trods af en række faktorer, der trækker i den anden retning, så præsteres der eminent i vores virksomheder med mange ekspansioner og nye arbejdspladser.

Det er heller ikke tilfældigt, at ledelserne fra mange af vore store virksomheder har valgt at arbejde i Frederikssund Erhvervs bestyrelse for at bevare denne model, og her kan blandt andre nævnes virksomheder som Mountain Top, CO-RO, Bang Nielsen, Procom, Trasbo, Sillebroen, Roth North Europe med flere.