30. maj 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bedre busdrift men også svigtede byer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bedre busdrift men også svigtede byer
Debat Frederikssund - 03. august 2019 kl. 19:28
Af Jan Vogel, Søgade 9, Venslev, 4050 Skibby:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De forbedringer, vi har opnået for vores kollektive trafik i Hornsherred, med start fra den 11. august,

er klare forbedringer. Men det efterlader landsbyer i en elendig forfatning, og aftenstrafikken er der ikke rørt ved i denne omgang, dette selvom, at der er behov for, dels senere afgange om aftenen.

Det er rigtig godt, at vi omsider har fået fast timesdrift, på busrute 315, 316 og 318, med 13 ture i dagtimerne på fast minuttal, hvor disse reguleringer er sket uden, at Frederikssund Kommune har måtte til lommerne. Det har ikke kostet kommunen noget, men hvorfor skulle der så gå så mange år, før at man begyndte at rykke på vores transportproblemer?

Dels mit mangeårige arbejde for en god sammenhængende trafik i Hornsherred, desværre blevet svigtet, fordi at ikke alle mærker disse forbedringer, nemlig Kyndby Huse, Dalby Huse og Over Dråby Strand.

De havde fået forhandlet en særkørsel en slags skolebus for voksne på plads, med op til tre daglige indkøbsture, men uden sammenhæng med vores øvrige bustrafik.

Vi må kræve, at rute 315 kommer til at køre omkring Kyndby Huse på samtlige afgange, som vi har haft det igennem mange år.

Vi må igen have Dalby Huse og Over Dråby Strand med ind under »Movia«, vores fælles bustrafik, som også skulle kunne følges på rejseplanen.

Sådan, som jeg ser den nye køreplan, er der skabt gode forbedringer for nogle, der imidlertid betales af andre, som vi må sige fra over for.

En god køreplan i Hornsherred må ikke efterlade nogle passagerer på perronen.

Jeg anbefaler, at miljø og teknikudvalget kommer i arbejdstøjet, og byrådet må afsætte de nødvendige penge, så vi kan komme videre i Hornsherred.

Dan Møller, chauffør og fra kørselskontoret, forsøger at lægge ord i munden på mig.

Jeg har rost forbedringerne på vores bustransport, men jeg er samtidig optaget af, at der er busstrækninger, der skal forstærkes, på samme måde som Dan Møller mener. Jeg forventer så, at vi kæmper sammen for at opnå indrømmelser på vores bustrafik.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?