19. april 2019
Formand for Velfærdsudvalget, Inge Messerschmidt (DF), ærgrer sig over, at politikerne får kritik for formen på borgermødet torsdag aften. Foto: Ea Schausen
Formand for Velfærdsudvalget, Inge Messerschmidt (DF), ærgrer sig over, at politikerne får kritik for formen på borgermødet torsdag aften. Foto: Ea Schausen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ærgerligt vi beskyldes for at gemme os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ærgerligt vi beskyldes for at gemme os
Debat Frederikssund - 14. september 2018 kl. 18:57
Af Inge Messerschmidt (DF), formand for Velfærdsudvalget i Frederikssund Kommune:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Torsdag aften inviterede byrådet endnu en gang til borgermøde. Denne gang omkring det kommende budget. En positiv oplevelse, at vi var så mange, at vi i stedet for at være i Dansesalen i Frederikssundhallen, som vi plejer, måtte rykke over i Valhalla, for at alle kunne være med.

Som formand for Velfærdsudvalget og medlem af Økonomiudvalget synes jeg, det er rigtig ærgerligt, at vores ambition omkring åbenhed og borgerinddragelse bliver gjort til noget negativt. Rigtig ærgerligt, at der bliver udtrykt tvivl, om vi i det hele taget læser alle de høringssvar, der bliver afleveret. Rigtig ærgerligt, at vi bliver beskyldt for at gemme os i hjørnet som mus, der kryber i musehullet for at gemme sig for kattene. Det er slet ikke intentionen.

I stedet for at der ville være tid til måske at stille få spørgsmål fra salen til et panel, er der på denne måde mulighed for, at den enkelte borger kan gå direkte til udvalgsformand og direktør, der har med det område at gøre, som man har spørgsmål til eller bekymringer omkring.

Som formand for Velfærdsudvalget talte jeg med mange borgere om »varmtvandsbassinet på sygehuset«, »cafeen på Nordhøj«, »nattevagternes arbejdsvilkår på demensafdelingen«, »Lundebjerggaard«, »sygeplejerskernes arbejdsvilkår«, »Attendo og plejehjemspladser«. På samme måde fik de andre udvalgsformænd også mulighed for at besvare spørgsmål fra borgere og høre om deres bekymringer inden for deres område. Så i stedet for, at der måske kunne stilles 10 spørgsmål fra salen, kunne hver enkelt udvalg tale med endnu flere borgere hver især.

Vi kom ved mit bord vidt omkring, og det havde der ikke været mulighed for, hvis der kunne stilles spørgsmål fra salen, hvor det måske kun er de, der »råber højst«, der kommer til orde.

Tak for mange gode spørgsmål og mange input til vores videre arbejde.