17. september 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ældreorganisationer sætter fokus på Sundhedsreformen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældreorganisationer sætter fokus på Sundhedsreformen
Debat Frederikssund - 19. marts 2019 kl. 15:16
Af På vegne af Ældreorganisationerne i Frederikssund Kommune skriver Bente Christensen, Borgmestervænget 3, 3600 Frederikssund
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Frederikssund: Ældreorganisationerne i Frederikssund Kommune har drøftet Regeringens udspil til Sundhedsreformen.

Det er en god ide at styrke indsatsen for den øgede ældrebefolkning, det stigende antal kronikere og ældre medicinske patienter. Flere ældre skal hjælpes i eller tæt på hjemmet, så de kan undgå indlæggelse på sygehus.

Vi bliver 250.000 flere ældre inden år 2025. Det har fået regeringen til at melde ud, at antallet af indlæggelser skal falde med 500.000 inden år 2025. 40.000 skal behandles ambulant i kommunerne, - regeringen forventer at det vil frigive to milliarder kroner i effektiviseringer om året! (Effektiviseringer = besparelser)

Den omlægning, der er tale om, har jo været i gang i flere år og en af de centrale målsætninger har været at begrænse indlæggelser og genindlæggelser - uden at kommunerne har kunnet leve op til det!

Det vil koste rigtig mange penge og ressourcer at behandle de mange flere ældre. En stor omstrukturering af hele sundhedssektoren vil koste mange penge og ressourcer.

Kan kommunerne klare de store opgaver, der lægges op til i forslaget til en sundhedsreform? I stedet for 21 regionpolitikere, der alle har sygehusvæsenet som hovedopgave, skal man have 21 kommunefællesskaber, hvor der fra hver kommune skal sidde en borgmester og en udvalgsformand. Man skal på tværs af kommunerne blive enige om, hvordan en central beslutning om udviklingen i sundhedsvæsenet skal fungere. De får ingen kompetence, ingen penge. Hvornår har vi set ,at politikere vil bruge tid på et område, hvor de rent faktisk ikke har nogen reel indflydelse?

Vi har set flere skrækeksempler på centralisering, hvor hovedløse nedskæringer kostede fællesskabet milliarder af kroner!

Ældreorganisationerne har inviteret vores lokale folketingskandidater til et borgermøde den 9. april kl. 14.00 på Elværket. Mød op!