4. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbnet brev om Vinges udvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbnet brev om Vinges udvikling
Opdateret 05. februar 2020 kl. 10:02
Debat Frederikssund - 14. januar 2020 kl. 10:37
Af Susanne Abildgaard Rud, beboer i Snostrup/Vinge, Snostrupvej 9, Frederikssund
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kære Jørgen Bech. Jeg skriver til dig fordi mit hjerte banker for Vinge. Jeg er reelt bekymret for, om Vinge nogensinde vil blive en attraktiv, levende, grøn by - et godt sted at bo arbejde og besøge - et kraftcentrum, der vil styrke hele kommunen.

Jeg er selv flyttet til Snostrup fra København med min familie for fem år siden, fordi vi læste helhedsplanen for Vinge og KIB-Planen (Kultur, Idræts og bevægelsesplanen for Vinge), og kunne se mulighederne for området. Vi tændte på visionerne om den grønne by med stærke fællesskaber.

For tiden planlægger Frederikssund Byråd at placere et bygningsanlæg, der svarer til to mega Ikea-varehuse inklusiv parkeringspladser i det, der ifølge Helhedplanen for Vinge skulle være et boligområde i den sydlige del af Vinge.

Placeringen af Fællesmagasinet på det foreslåede sted er som at tisse i bukserne for et presset byråd. Det kan godt være, at det varmer i bukserne lige nu, men det er en meget kortsigtet byplanlægning.

Hvad er sølle ni millioner kroner for salg af byggegrunden til Fællesmagasinet - når de tilstødende byggegrunde til boliger vil falde i værdi? Og når det koster x antal millioner kroner at anlægge ny cykelsti fra St. Rørbæk til den kommende Vinge Station?

Fællesmagasinet hører til i det udlagte erhvervsområde i Vinge Nord ved siden af Topsil etc. Det er den langsigtede byplanlægning, der følger Helhedplanen for Vinge. Der er fine offentlige forbindelser hertil med busdrift flere gange i timen.

Byudviklingsprojektet taber værdi, når politikerne igen og igen ser bort fra den helhedsplan, som ligger til grund for, at store og små investorer ( herunder min egen familie fra København) tør investere i Vinge.

Jeg håber meget, at du vil være med til at bringe debatten op igen i byrådet og gentænke placeringen af Fællesmagasinet til erhvervsområdet i Vinge Nord i tråd med helhedsplanen.

Jeg havde, da jeg flyttede herud, en forventning om, at Frederikssund Kommune ville arbejde med »livet før byen«, som man har gjort i andre byudviklingsprojekter for at skabe værdi for de byggegrunde, som senere ville blive udbudt. Det er hermed mit forslag, at byrådet tager denne strategi op som en del af den nye udviklingsstrategi for Vinge.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?