20. juli 2019
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge skal op af sofaen og ud af ledighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge skal op af sofaen og ud af ledighed
Debat Fredensborg - 27. marts 2018 kl. 12:56
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Cømert Sonsuz (S), byrådsmedlem, næstformand i Borgerservice, Beskæftigelses- og Arbejdsmarkedsudvalget

Fredensborg Kommune er på en flot 12. plads når det gælder om, at få unge i arbejde eller uddannelse. Det er en positiv udvikling som vi i Socialdemokratiet er stolte af.

Efter flere år hvor ledigheden blandt unge under 30 år i Fredensborg Kommune var høj, kan vi nu se en positiv udvikling hen imod den rigtige retning. Ungeledigheden i Fredensborg Kommune lå i oktober 2017 på 9,4 procent, hvilket placerer kommunen på en 12. plads blandt landets bedste kommuner.

Frederiksberg Kommune ligger på en 1. plads med 6,1 procent Fredensborg Kommune skal fortsat arbejde benhårdt for, at have Danmarks laveste ungdomsledighed. Det vi oplever nu, som virker, er resultater af en stærk social, helhedsorienteret og koordineret indsats. Vi skal styrke samarbejdet med de forskellige uddannelsesinstitutioner, så de unge hurtigst muligt kan starte i en uddannelse. De unge udvikler sig bedst af at komme ud og lave noget fremfor at ligge hjemme på sofaen. Vi skal fokusere endnu mere på uddannelse til de unge. Det er vejen frem mod arbejdsmarkedet.