13. december 2017
Borgmesteren har sagt, at der kan blive bygget på matriklen om otte til 10 år. Dét er rettidig omhu! Men det kræver altså, at kommunen allerede nu gør sig klar til ansvarlig vækst ved at fjerne forhindringer: At få udtaget området fra kystkilen.
Borgmesteren har sagt, at der kan blive bygget på matriklen om otte til 10 år. Dét er rettidig omhu! Men det kræver altså, at kommunen allerede nu gør sig klar til ansvarlig vækst ved at fjerne forhindringer: At få udtaget området fra kystkilen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvikling kræver rettidig omhu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvikling kræver rettidig omhu
Debat Fredensborg - 21. september 2017 kl. 08:25
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Mikkel Faurholdt, projektdirektør, Fredensborg Korn & Maskinanpartsselskab

Jeg har med stor interesse fulgt den debat om udvikling i Fredensborg kommune, som Liberal Alliance og Venstres Ungdom har markeret sig med i de seneste uger.

Jeg byder debatten meget velkommen, for jeg repræsenterer en helt konkret idé, som i forsommeren fik en nedadvendt tommelfinger fra flertallet i byrådet: En bar mark på en matrikel ved Nivå (mellem Niverød Kongevej og motorvejen) slap ikke gennem nåleøjet, da byrådet skulle beslutte dig for hvilke områder, som man ønsker udtaget af den såkaldte kystkile. Projektet vil skabe op til 150 huse en gang i fremtiden, og dermed være et aktiv for kommunen, når fraflyttere fra hovedstaden skal vælge, hvor de vil slå sig ned.

Også andre mulige boligprojekter i kommunen fik i samme forbindelse den kolde skulder. Og dét er trist. I kommuner som Hillerød, Helsingør og Gribskov bliver der i disse år opført tusindvis af nye boliger. Netop for at tiltrække nye tilflyttere. Fredensborg kommune risikerer hurtigt at sakke bagud.

Det er en spildt chance for fremtidig vækst, hvis man ikke benytter sig af muligheden for at få udtaget området ved Nivå og andre af kystkilen nu, hvor muligheden er til stede, fordi den såkaldte Fingerplan er til revision.

Er det så et område med naturværdier, hvor vi ønsker at opføre attraktive boliger? Absolut ikke! En del af matriklen var indtil for få år siden en del af transportkorridoren, tidligere udlagt til indvinding af ler og i dag frijord, der dyrkes landbrugsmæssigt. Og placeret lige op ad motorvejen, men hvor en opført støjvold til gøre området attraktiv for beboelse.

Borgmesteren har sagt, at der kan blive bygget på matriklen om otte til 10 år. Dét er rettidig omhu! Men det kræver altså, at kommunen allerede nu gør sig klar til ansvarlig vækst ved at fjerne forhindringer: At få udtaget området fra kystkilen. Ellers bliver rettidig omhu til en spildt chance. Derfor skal LA og VU have stor tak for at skyde debatten i gang!