16. oktober 2019
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tak til Per Gyrum Skolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tak til Per Gyrum Skolen
Debat Fredensborg - 31. maj 2019 kl. 11:38
Af David Altenhofen, Damgårdsvej 77, Nivå
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vi er en række forældre med glade børn i hhv. Per Gyrum Skolens (PGS) 2. og 5. klasse (se navne nedenfor). Vi er som udgangspunkt forstående over for de gener, som beboerne i nærområdet til PGS beretter om; også i forhold til en eventuel udvidelse af skolen.

arrow Læs også: Per Frost: Hvad skete der med at give gode vilkår

Når det er sagt, så er det vores vurdering at diskussionen omkring PGS har antaget et noget skingert leje. At beboerne omkring skolen hellere så denne placeret et andet sted er forståeligt. Men de mange knubbede ord er noget hård kost for forældre, der har følt sig fanget i ingenmandsland i en skyttegravskrig. Herunder fokuseringen på børnene som særligt uopdragne, hvilket ikke er det billede vi forældre oplever, når kammeraterne er hjemme; tværtimod. Når lokale politikere dertil ser mulighed for at fiske i rørte vande og give deres besyv med, bliver det desto mere rodet.

Derfor er det også tid at tage bladet fra munden, således at et par håndfulde vrede beboere ikke skal fylde hele billedet. For vi er rigtig mange forældre, der støtter op om skolen. Hvis man tager sig tid til at læse de forskellige høringssvar fra forældrene, så skinner støtten også her tydeligt igennem. Herunder er det påfaldende, at flere nævner skolen som enten grund til at flytte til Nivå eller grund til ikke at fraflytte samme. Som det har været nævnt før: Den slags gode historier har vi også brug for i en by, der lidt er ramt af en forfaldshistorie; understreget af centerets deroute de senere år samt den negative fokus på LTF.

PGS er et godt alternativ til folkeskolen og det er netop centralt at der bør være et alternativ. En friskole, hvor der fx er fokus på at fjerne mobiler fra morgenstunden og hvor undervisningen foregår på gammeldags manér med tavle og kridt. Det er vi mange forældre, der er glade for. Læg oveni et hold af lærere, hvor man i den grad kan mærke passion og stolthed for faget. Oveni har de senere års folkeskolereformer med videre understreget behovet for et alternativ til kommuneskolen, hvor politikere fra centralt hold ikke i samme grad kan styre den daglige drift. Til sidst må det - igen - være på sin plads at fremhæve den lokale ejendomsmæglers høringssvar om PGS: »... trumfen kommer, når jeg kan oplyse, at der er private skoler i både Kokkedal (NGG) og i Nivå (Per Gyrum). Det er MEGET vigtigt, at der er disse alternativer til folkeskolen«. Og mange tak for det!

Medunderskrivere:
Gitte Eybye Altenhofen, Linda og Michel Berg Dúbas, Maj og Janus Hanghøj, Gudrun Cornelia Maria Francina Schulze, Jørgen Thorsø Pedersen, Kirsten Vahr Knudsen, Carsten Bendelbo Holm, Christian og Tina Hjorth, Louise og Kim Simonsen, Christina Johannesen, Rasmus Resen Amossen, Line Nøttrup Hechmann, Anders Wøhlk Nielsen, Camilla Hjorth Nielsen, Ronni og Marie Møller Madsen Gram, René Leonhardt, Marie-Louise og Mich Hornbech Meyer, Matina og Peter Gogios Holm og Malene Gronemann.

arrow Per Gyrum Skolen må i arbejdstøjet
07. maj 2019 kl. 14:33 Opdateret: kl. 14:37