21. september 2020
Når Charlotte Bie fremfører, at der ikke er store støjproblemer, så taler hun mod bedre vidende, eller også er hun bare ligeglad med sine naboer, skriver Finn Zøllner. Foto: Allan Nørregaard
Når Charlotte Bie fremfører, at der ikke er store støjproblemer, så taler hun mod bedre vidende, eller også er hun bare ligeglad med sine naboer, skriver Finn Zøllner. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svar på artiklen: Synspunkt: »Et svært naboskab kan forbedres«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svar på artiklen: Synspunkt: »Et svært naboskab kan forbedres«
Debat Fredensborg - 20. maj 2020 kl. 13:09
Af Finn Zøllner, Niverødgården 35, Nivå
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Charlotte Bie udtaler, at »Per Gyrum Skolen er kommet for at blive. Den har lov at ligge, hvor den gør, og det er ikke lykkes at finde alternative placeringer«.

arrow Læs også: Synspunkt: Et svært naboskab kan forbedres

Det er ikke sandt. Jeg personligt og Fredensborg Boligselskab har foreslået placeringen Matrikel nr. 1pl, Niverød By, Karlebo. En placering i Niverød, som vil kunne løse de trafik sikkerhedsmæssige problemer, løse støjproblemer og som vil muliggøre, at skolen samler alle sine aktiviteter et sted.

Charlotte Bie fremfører at støjproblemerne ikke er så store, som naboerne gør dem til.

I perioden den 22.3. til og med den 7.4.2019 gennemførte Dansk Miljørådgivning en støjmonitering 2 steder på Niverødgård. Hver eneste dag blev grænseværdien for støj på 59 db overskredet i skolens frikvarterer. Den maksimale støjværdi svingede fra 68,9 db til 83,7 db. Når Charlotte Bie fremfører, at der ikke er store støjproblemer, så taler hun mod bedre vidende, eller også er hun bare ligeglad med sine naboer.

Charlotte Bie udtaler, at vi beboere skal checke lokalplaner, når vi lejer en lejlighed i Fredensborg Boligselskab. Hvad bilder hun sig ind!

Derimod kan man fremføre, at da Charlotte Bie i sin tid købte bygningen, så burde hun have checket, at der i Kommunalplan 2013 udtrykkelig står, at området er udlagt til lav, tæt boligbebyggelse, og at der på ejendommen var en tingslyst deklaration vedr. færdsel. En deklaration, som er blevet overtrådt hver dag de sidste 5 år.

I artiklen fremfører Charlotte Bie, at skolen har 18 parkeringspladser. Det er ikke sandt. Skolen har 9 pladser på deres egen matrikel nærmest bygningen. Der har som anført aldrig været invalideparkeringspladser i det område, der ligger nærmest bygningen.

Jeg eller Fredensborg Boligselskab har aldrig modtaget noget forslag fra skolen om at bytte parkeringspladser.

Når Charlotte Bie udtaler at skolen vil være fleksibel og tilpasse skolens udearealer m.m., så lyder det smukt. Men virkeligheden er, at Charlotte Bie på ingen måde har udvist vilje til samarbejde, tværtimod. Svaret har på alle vores henvendelser været, at bygningen er hendes ejendom, og hun gør med den, hvad hun vil, og det skal ingen blande sig i.

Per Gyrum Skolen har fra dag 1 været en fejlplacering. Mit håb er at Kommunalbestyrelsen ved Byrådsmødet den 25.5.2020 vil vægte borgernes daglige liv og deres hjem højere end en udvidelse af en allerede forkert placeret skole. De menneskelige omkostninger for et helt lokalsamfund vil være alt for høje. Mennesker, som har boet i området mange år før der var nogen, som tænkte på en storskole midt i områder.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?