14. oktober 2019
Fredenborg
Fredenborg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Støjvolde og ny hal til sortering forbedrer Toelt Losseplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Støjvolde og ny hal til sortering forbedrer Toelt Losseplads
Debat Fredensborg - 23. januar 2019 kl. 10:28
Af Lars Simonsen (R), Formand for Plan-, Miljø- og Klimaudvalget
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

At man som nabo til Toelt Losseplads kan være bekymret for gener fra fx trafik og støj, og derfor gerne så lossepladsen placeret et andet sted, kan jeg godt forstå. Samtidig vil jeg gerne oplyse om, hvilke rammer kommunens Plan-, Miljø- og Klimaudvalg (PMK), har haft ved behandlingen af den aktuelle sag om lossepladsen.

arrow Læs også: Opråb til politikere: Vælg en solidarisk og kreativ løsning

Lossepladsen har eksisteret siden 1981 og er udpeget i såvel Fingerplanen som kommuneplanen og tilhørende lokalplan. Da lossepladsen ligger i landzone har vi i udvalget - i overensstemmelse med planloven - behandlet en landzonesag, der giver Norfors, som driver lossepladsen, tilladelse til at udvide deres indbliks- og støjvolde samt opføre en hal, der kan bruges til at flytte den nuværende udendørs affaldssortering indenfor. Dermed får naboerne en mindre belastning - både visuelt og støjmæssigt - end hvis den nuværende indretning blev fastholdt. Udvalgsmedlemmerne fra PMK har i forbindelse med behandling af sagen været ude og besigtige området.

Så er der spørgsmålet om de trafikale forhold. Norfors vurderer her, at den fremtidige trafik til pladsen ikke vil overstige rammerne i den eksisterende og mangeårige miljøgodkendelse. På den baggrund er derfor ikke grundlag for at rejse en sag om ny miljøgodkendelse.

arrow Rapport skal dulme affaldskamp
05. marts 2019 kl. 05:21 Opdateret: kl. 15:22
arrow Toelt Losseplads - snydt igen
16. januar 2019 kl. 10:28 Opdateret: kl. 10:28