26. marts 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ro om Humlebæk Syd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ro om Humlebæk Syd
Debat Fredensborg - 30. november 2018 kl. 11:52
Af Thomas von Jessen (K), byrådsmedlem og gruppeformand
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Byrådet tager ikke stilling til Humlebæk Syd i denne valgperiode. Det er aftalt. Vi kan dog godt formidle vore ønsker for dette naturskønne område, der er ejet af kommunen.

arrow Læs også: Debat: Fodboldanlægget ligger godt, hvor det ligger

Nødvendigheder gjorde, at kommunen allerede er disponerer over arealet: Et idrætscenter i vest og et plejecenter i øst. Det Konservative Folkeparti foreslår, at arealet herimellem udlægges til idræt, både til glæde for de 2 skoler og til glæde for det frivillige idrætsliv. Arealet er nogenlunde plant, og den nødvendige banebelysning bør være så fokuseret som muligt og uden genskær. Det er teknisk muligt.

Herefter må vi skabe fuldstændig ro og sikkerhed om resten af Humlebæk Syd: den centrale del og de sydlige dele bør fredes. Så får beboerne en grøn kile at bruge, præcis som familierne i Nivå, Kokkedal og Fredensborg også har det.

Vores kommune er, ligesom alle andre kommuner i Nordsjælland nu og i fremtiden, udsat for et kolossalt urbaniseringspres. Dette pres må efter Det Konservative Folkepartis opfattelse ikke gå ud over Humlebæk Syd. Boliger skal, så vidt muligt, lægges stationsnært: Fx på Bannebjerggård efter flytningen.

Det er et afbalanceret kompromis med de fleste hensyn: Hensyn til skoler og idrætsliv, hensyn til familiers ønsker om grønne områder tæt på boligen og hensyn til urbaniseringspresset på Humlebæk. Vi skal glæde os over, at familier ønsker at bo her. Og vi skal skabe ro om Humlebæk Syd.