19. oktober 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plant fredskov på Toelt omlastningsplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plant fredskov på Toelt omlastningsplads
Debat Fredensborg - 16. januar 2019 kl. 10:30
Af Freja Brabæk Kristensen (DF), Formand for Infrastruktur og Trafikudvalget
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kære Norfors bestyrelse og medlemmer af PMK udvalget. Det burde ikke være nødvendigt at fremhæve at et tværkommunalt affaldssamarbejde, som Norfors, gerne skulle sikre optimal genanvendelse af vores fælles affald samt sikre mindst mulig CO2 udledning ved multiple affaldsfraktion sortering.

arrow Læs også: Støjvolde og ny hal til sortering forbedrer Toelt Losseplads

Det er dog skuffende at måtte konstatere, at Norfors og PMK ikke har været ambitiøse nok og fået alle relevante faktorer uvildig undersøgt til bunds - hvor er den uvildige undersøgelse vedr. optimal placering af affald fra de 4 kommuner? Hvor er de uvildige beregninger ift. antal vognlæs ? antal kørsler ?, trafik belastning ?. Hvor er den uvildige analyse af CO2 udledningen ift. ekstra km kørsel længst mod nord ?.

Det er for nem en løsning at udbygge nuværende omlastningsplads, dækkende Fredensborg kommune, til én sorteringscentral dækkende samtlige 4 kommuners husholdningsaffald, som endda er placeret i landzone delvis omkranset af landbrugsjord. Derudover undres, at der kikkes med blinde øjne ift. de mange børnefamilier, der har valgt at bosætte sig i Kvistgårdhusene, tæt på natur, indkøb og endda med en stor badesø - MEN ingen vil lytte til borgerne her - det er jo Helsingør kommune! Og de har hele tiden vidst, der var en omlastningsplads tæt ved, korrekt! men omlastningspladsen er jo midlertidigt! så hvorfor skulle borgere bekymre sig, når omlastningspladsen har midlertidig status jf. Lokalplan L2 »sikre områdets landskabelige reetablering, når deponeringspladsen ophører«.

Konsekvenserne af en evt. øget aktivitet vil påvirke miljø og dyreliv, støjniveau og luftforurening, trafiksikkerhed og tryghed samt unødvendig ekstra CO2 udledning.

Sortering af husholdningsaffald fra Norfors kommuner har kapacitetsbehov der vil eskalerer overtid, i lighed med produktion/industrivirksomhed, hvorfor en sorteringscentral selvfølgelig skal placeres i et erhvervs/industriområde.

Lad os dog få noget fornuft ind i beslutningsprocesserne og træffe de korrekte bæredygtige løsninger, og samtidig bevare landzonen og beskytte den mod øget industrialisering. Således at borgerne i de 4 kommuner med god samvittighed kan se frem til optimering af genanvendelsen af deres husholdningsaffald, og ikke at gevinsten forsvinder via øget CO2 udledning fra de mange ekstra kørte km længst mod nord, eller at flere lastbiler vil forringe trafiksikkerheden og trygheden, eller at støj og lutforurening vil påvirke både dyr og mennesker.

Der kan ikke herske nogen tvivl om, at emnet ikke er tilstrækkelig belyst og at projektplanen for en sorteringscentral vil være væsentlig ændringer i det bestående miljø.

arrow Toelt Losseplads - snydt igen
16. januar 2019 kl. 10:28 Opdateret: kl. 10:28
arrow Fornuft eller volapyk? Kom tættere på de mærkelige transporttal
09. januar 2019 kl. 06:34 Opdateret: kl. 15:55