22. oktober 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Per Gyrum - Historien kører i ring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Per Gyrum - Historien kører i ring
Debat Fredensborg - 03. juli 2019 kl. 13:20
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Thomas von Jessen (K), byrådsmedlem og gruppeformand

arrow Læs også: Fairplay hele vejen rundt om privatskolen

Gyrus er latin og betyder rundkreds. Det Konservative Folkeparti går ind for privatskoler som supplement til det offentlige skoletilbud. Vi mener, at det er vigtigt, at der her til lands er et skoletilbud, der ikke ligger i forlængelse af statsmagten. Alle skoler skal overholde gældende lov, men der kan være mange grunde til, at en forældrekreds ønsker etableret et læringssted for deres børn på værdier, som netop de er fælles om. Det giver forskellighed. Det er dansk skolekultur.

I 2010 stemte et meget stort flertal i byrådet for skolesammenlægninger i kommunen, herunder sammenlægningen af de tidligere to selvstændige skoler i Nivå. Den beslutning stemte Det Konservative Folkeparti og et par enkelte andre imod. Familierne i Nivå fik dermed frataget valgmuligheden af skole for deres børn, og det finder vi skidt. Der bør være mindst 2 skoler pr. bysamfund og dermed valgmulighed for familierne. Det glædelige var imidlertid, at der kom en forældrekreds samt risikovillig kapital, og dermed opstod skole nr. 2 i Nivå. Ovenikøbet på det sted, hvor der tidligere har ligget en skole. Historien kører altså i ring. Nu kunne Nivåfamilierne vælge igen, præcis som alle andre i kommunen. Med Per Gyrum er vi tilbage på sporet: I alle bysamfund er der to skoler, offentlige eller private. Vi mener også, at etableringen af Per Gyrum skolen netop er en direkte konsekvens af den, efter vores opfattelse, forkerte beslutning som byrådet traf i 2010. Familier lader sig nemlig ikke styre af planøkonomisk tænkning. De vil det bedste for deres børn og bestemme selv.

Nu ønsker Per Gyrum skolen en udvidelse og dermed plads til de 350 børn, der forventes at gå på skolen fremover. Det Konservative Folkeparti appellerer derfor indtrængende til de partier, der har et medansvar for beslutningen fra 2010: Gå nu konstruktivt til skolens ønsker om udvidelse. Lad os sammen finde en løsning, så beboere og skole kan leve side om side. Glæd jer over, at der er risikovillige kapital til stede. Glæd jer over de forbedrede muligheder for forskellighed og valgfrihed for familierne i valg af skole.

I de kommende år flytter flere familier til Nivå. Der kommer flere børn. Der kommer gang i den. Inden længe skal vi planlægge og opføre en helt ny offentlig byskole i Nivå tæt stationen med en kapacitet på over 1.000 elever. Det tegner til at blive et meget spændende projekt. Der skal være plads til forskellighed og dermed plads til alle.

arrow Per Frost: Hvad skete der med at give gode vilkår
21. juni 2019 kl. 14:58 Opdateret: kl. 15:10