25. januar 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pasning af eget barn - for børnenes skyld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pasning af eget barn - for børnenes skyld
Debat Fredensborg - 18. september 2019 kl. 10:57
Af Tinne Borch Jacobsen (V), byrådsmedlem, på vegne af Venstres byrådsgruppe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En borger har foreslået at kommunen giver tilskud til pasning af egne børn. Venstre støtter det, og fremsætter det gerne som forslag i byrådet. Igen, for vi har tidligere fremsat forslag herom. Uden held.

Der er allerede (indtil den socialdemokratiske regering med følge afskaffer ordningen), mulighed for at man som forældre kan få op til 85% af det kommunale tilskud til at passe egne børn i hjemmet i op til et år Desværre benytter kun få kommuner denne ordning.

Vor kommune yder tilskud til at alle andre end barnets forældre passer det. Underligt og trist. Er der noget vore børn - små og store - mangler, så er det tid med deres forældre. Små børn har ikke behov for at være del af store larmende flokke, men trives i de første år med fysisk nærhed til voksne, som elsker dem. Der kan være andre hensyn - børnenes tilegnelse af det danske sprog som mest nærliggende - som skal tages i betragtning, før man kan opnå tilskud til at hjemmepasse børn med tilskud. Men det forhold, at nogle børn har større gavn af en plads i en institution end af hjemmepasning, skal ikke stå i vejen for at velfungerende forældre selv passer deres barn.

Med problemer med normeringen i de kommunale institutioner, og med børn der ikke får den nærhed til voksne og tryghed, som de har behov for, er det ikke underligt at forældre overvejer om ikke der er en mere nærliggende løsning på pasningen af deres barn i den første barndom.

Venstre har altid støttet forældrenes frie valg i forhold til valg af pasningstilbud i dagpleje, vuggestue, børnehave eller skovbørnehave. Men vi har også støttet muligheden for at passe eget barn mod at få det tilskud delvis retur, som ellers havde fulgt med barnet i kommunal pasning. Det gør vi stadig (gerne at også bedsteforældre kan passe børnebørn med tilskud), så Venstre tager ønsket med til budgetforhandlingerne og i byrådssalen.

Kom nu - for børnenes skyld.