4. juli 2020
Der er ikke meget plads til en cykel på denne sti mellem Skovgården og Dageløkkestien.
gallery icon

Se billedserie

Der er ikke meget plads til en cykel på denne sti mellem Skovgården og Dageløkkestien.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Op på pedalerne - inden stierne gror helt til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Op på pedalerne - inden stierne gror helt til
Debat Fredensborg - 10. oktober 2019 kl. 17:50
Af Mette Mailand, Dageløkkevej 60, Humlebæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En af de store attraktioner i Humlebæk, da jeg flyttede hertil for 22 år siden, var cykelsystemet, som visionære politikere tilbage i 70'erne havde anlagt. Børnene kunne trygt cykle til skole og sport og senere til stationen, når radiussen blev udvidet, og verden omkring dem skulle indtages.

Desværre har ingen politikere siden evnet at have den samme vigtige vision. Mig bekendt er der ikke anlagt så meget som en meter ny cykelsti i Humlebæk i alle disse år. Og det til trods for, at daglig motion og mindre klimabelastning er tidens vigtige indsatsområder.

De eksisterende cykelstier bliver tilmed ikke passet, og tanken om at forbinde byens yderområder og centrum - eller sågar forbinde de nærliggende byer i kommunen med hinanden - er åbenbart pløjet helt ned. F.eks. er Dageløkkestien, som engang var så bred at man kunne passere hinanden, ved at forsvinde. Græsset æder sig ind fra begge sider og snart er kun en stribe farbar mellem det høje ukrudtsgræs. De stigende vandmængder gør andre steder, at stier er helt ufremkommelige i store dele af vinterhalvåret. Hvor er de politikere, der er fremsynede og ikke hviler på fordums gode ideer? Op på cyklen folkens og se at få fart i pedalerne!

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?