19. maj 2019
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nytårsforsæt - tilbage på fællesskabets spor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nytårsforsæt - tilbage på fællesskabets spor
Debat Fredensborg - 28. december 2018 kl. 11:58
Af Louise Mehnke (S), byrådsmedlem
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skal vi ikke aftale, at i 2019 så diskuterer vi virkelige problematikker og ikke opstillede og søgte, som faktisk slet ikke var et problem før vi gjorde dem til det? I 2019 kan alle spise og drikke hvad de har lyst til, gå klædt som de vil, tro på det de vil - og synge sange fra Højskolesangbogen.

Vi skal lade være med at tillægge hinanden synspunkter og holdninger.Tal sammen, lær hinanden at kende.

Hvor er det dog trættende evigt og altid at kunne læse om- og høre fordomme, og hvor må det være opslidende at være udsat for de samme. Flere fra de forskellige minoriteter fortæller mig, hvordan de f.eks. til sociale arrangementer skal forklare sig igen og igen, forklare hvorfor de er anderledes, og dog lader det ikke til at rykke noget ved spørgerens fordomme. For egentlig spørges der kun for at understrege, hvor underlig og anderledes spørgeren synes den anden er. Selvfølgelig er der også dem der stiller spørgsmål, fordi de er oprigtig interesseret og nysgerrige. Og det er fint.

Jeg er ikke fortaler for særhensyn, men helt almindelig pli, empati og omtanke. Og selvfølgelig skal vi fortsat kunne synge 'Den danske sang er en ung blond pige...' Man skal ikke gå på kompromis med sin egen kulturarv for at kunne rumme andres. Det er slet ikke nødvendigt.

Men vi skal videre nu. Videre i vores fællesskab, videre til meget vigtigere emner. Så tilbage på sporet. Vi behøver ikke være ens, men vi behøver være fælles.

Godt nytår.