20. juli 2019
Her ses oplægget fra KFI og Tegnestuen Vandkunsten fra 2017 - et oplæg, der mødte stor modstand på et borgermøde i den lukkede Spar-butik i sensommeren 2017.
gallery icon

Se billedserie

Her ses oplægget fra KFI og Tegnestuen Vandkunsten fra 2017 - et oplæg, der mødte stor modstand på et borgermøde i den lukkede Spar-butik i sensommeren 2017.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny plan minder om udskældt oplæg fra 2017

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny plan minder om udskældt oplæg fra 2017
Debat Fredensborg - 03. juni 2019 kl. 09:41
Af Mette Båstrup-Larsen, Åtoften 85, 2990 Nivå
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I 2017 fremlagde KFI (Købmandstandens Finansieringsinstitut) en plan for en ny Nivå bymidte. Denne plan mødte voldsom kritik blandt borgerne. Nu har kommunen i al stilhed sneget en bebyggelsesplan etape 1. for Nivå Ny Bymidte igennem. Det lød jo alt sammen så smukt med borgerinddragelse og planværksteder, hvor borgerne skulle høres; men den »nye« plan (https://nivaamidtby.files.wordpress.com/2019/06/bebyggelsesplan.pdf) minder desværre meget om oplægget fra 2017, og er præget af følgende:

arrow Læs også: Synspunkt: Ny toner i bymidteplan for Nivå

Nivå Centret erstattes af høje bygninger med butikker i dobbelthøjde for neden og 2-3 etagers boliger foroven - i alt 4-5 normale etager - sandsynligvis, fordi man kan score mange flere penge ved boliger end ved indkøbscentre.

Forbindelsen mellem Niverødvej og centret/stationen, hvor der er i dag er fodgænger-/cykelsti og busbane nedlægges og skal også bebygges med boliger. Den direkte forbindelse for hele den sydlige del af Nivå (Åtoften, Nivåvænge, Nivåpark og skolen) bliver afskåret - kun stationstunnellen, som er udpeget som det mest utrygge sted i Nivå, bliver tilbage.

I stedet for stræder med butikker placeres to store supermarkeder i en stor blok i midten med forside ud mod parkeringspladsen (ligesom Kokkedal centeret). Nogle få udvalgsbutikker placeres på bagsiden mod stationen dvs. væk fra de handlende, og dem som kommer i bil.

I Fredensborg findes en lignende bygning med supermarkeder foran, men udvalgsbutikkerne bagved står alle tomme.

Der bygges boliger på en stor del af de eksisterende parkeringspladser. Af økonomiske årsager vil man imidlertid ikke bygge nye underjordiske parkeringspladser til erstatning for dem, man inddrager, og til alle de nye beboere. Der bliver således ikke plads til pendlerne og handlende, som dermed tvinges til at køre rundt på villavejene for at søge efter parkeringspladser.

For at undgå at bruge plads til trafikforbindelser anlægges et såkaldt »bystrøg« til primært bløde trafikanter, hvor bussen også bliver nødt til at køre, idet busvejen mod syd til Niverødvej bliver bebygget.

Kære kommunalpolitikere, bed planlæggerne om at rette ovenstående fejl, så vi kan få en god og velfungerende Nivå Bymidte!

arrow Se skitserne: Nivå bymidte - nu bliver det konkret
31. maj 2019 kl. 12:33 Opdateret: kl. 12:33