27. november 2020
Nettos seneste forslag vil betyde, at lastbilerne bakker inde bagest på parkeringspladsen - ikke ude på Torpenvejen, hvor skolebørnene færdes. Nettos forslag vil derfor forbedre trafiksikkerheden på Torpenvejen, navnlig for skolebørnene, skriver Carsten Bo Nielsen.
Nettos seneste forslag vil betyde, at lastbilerne bakker inde bagest på parkeringspladsen - ikke ude på Torpenvejen, hvor skolebørnene færdes. Nettos forslag vil derfor forbedre trafiksikkerheden på Torpenvejen, navnlig for skolebørnene, skriver Carsten Bo Nielsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Netto - fortid og fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Netto - fortid og fremtid
Debat Fredensborg - 13. november 2019 kl. 11:55
Af Carsten Bo Nielsen (V), Byrådsmedlem, Medlem af Plan-, Miljø- og Klimaudvalget og Fritids- og Idrætsudvalget

Netto ønskede for godt 25 år siden at komme til Humlebæk og ønskede at bygge i centeret. Desværre kunne Brugsen efter en gammel aftale med centerets ejer sige nej til andre dagligvareforretninger i centeret, hvilket Brugsen gjorde og dermed forhindrede, at Netto kunne styrke centeret.

arrow Læs også: Netto - fortid og fremtid

Torpenvejen ved Strandvejen var Humlebæks gamle handelsgade »bymidte«, så her kunne Brugsen ikke forhindre Netto i at etablere sig. Hvis man er sur på Nettos placering, skal surheden rettes mod Brugsen/FDB/COOP og ikke kommunen, da det var Brugsen, som forhindrede Netto i at lægge sig i centeret.

Tilladelsen til etablering af Netto blev afgjort i byrådet med en stemmes flertal. Ved det foregående valg var Ib Harald Nielsen, Humlebæk blevet valgt for Socialdemokratiet. Der var i løbet af perioden opstået konflikter internt hos socialdemokraterne, hvilket førte til, at Ib Harald forlod Socialdemokratiet og gik over til Centrumdemokraterne, og i Byrådet støttede Ib Harald - modsat socialdemokraterne - at Netto skulle have lov til at etablere sig på Torpenvejen, når Brugsen forhindrede, at de kunne etablere sig oppe i Humlebæk Centeret. Derved blev der en stemmes flertal for det.

Virkeligheden nu er, at Nettos forretning på Torpenvejen forsvinder ikke, uanset om Netto kan etablere sig i centeret eller ej, dertil ligger den for godt. Tanker om, at det ville være bedre, at lukke butikken og flytte omsætningen op i centeret, er blottet for enhver realitet. Valget nu er alene mellem at bevare den nuværende forretning med dårlig plads i butikken og med bakkende lastbiler på Torpenvej, som er skolevej, eller en ny forretning med bedre pladsforhold og mere sikre tilkørselsforhold.

Nettos seneste forslag vil betyde, at lastbilerne bakker inde bagest på parkeringspladsen - ikke ude på Torpenvejen, hvor skolebørnene færdes. Nettos forslag vil derfor forbedre trafiksikkerheden på Torpenvejen, navnlig for skolebørnene.

Desværre har et stort flertal i Byrådet (S, R, K, DF og Enhedslisten) vedtaget, at der ikke skal foretages noget vedrørende Netto, før der bliver lavet planer om Humlebæk Bymidte. Venstre, LA og SF stod desværre alene med ønsket om at forbedre trafiksikkerheden for skolebørnene ved at få ændret forholdene for Netto-butikken. Vi kommer derfor til fortsat at have store bakkende lastbiler på Torpenvej, der er skolevej for mange børn. Venstre vil fortsat arbejde for at forbedre forholdene ved Netto i Humlebæk.

arrow Se skitserne: Nye Netto-tegninger har ligget i skuffe i fem måneder
06. november 2019 kl. 05:49 Opdateret: kl. 21:21
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?