1. oktober 2020
Bestyrelsen for Kulturhuset Fredensborg Gl. Bio har sendt et opråb til politikerne: Bevar parkeringspladserne ved slottet - lad være med at gennemføre ændringerne, der her er skitseret.
Bestyrelsen for Kulturhuset Fredensborg Gl. Bio har sendt et opråb til politikerne: Bevar parkeringspladserne ved slottet - lad være med at gennemføre ændringerne, der her er skitseret.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nej til slotsbyprojekt: Kulturhus frygter færre p-pladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nej til slotsbyprojekt: Kulturhus frygter færre p-pladser
Debat Fredensborg - 07. august 2019 kl. 09:21
Af Kulturhuset Gl. Bio, formand Poul Juul, på vegne af bestyrelsen

Kulturhuset Gl. Bio frygter kommunens planer for at nedlægge P-pladser foran Fredensborg Slot

arrow Læs også: Smart - eller for smart af kulturhusets formand?

Hver dag året rundt er parkeringspladserne foran slottet og Under Kronen fyldt med biler. Bl.a. med besøgende og turister til slottet, slotshaven og kirken. Der er 50-60 P-pladser, og de dækker tilsyneladende behovet.

Det er uforståeligt, at Fredensborg Kommune vil nedlægge disse P-pladser.

Kulturhuset Gamle Bio har plads til maksimalt 150 gæster. Men det store træk på Kulturhuset ligger uden for de tidsrum, hvor der er mange gæster til slottet, slotshaven og kirken. Derfor passer det fint, at vi året rundt kan bruge de samme P-pladser. Det vil skade Kulturhusets funktion, hvis de nedlægges.

På den ekstraordinære generalforsamling den 27. juni udtalte bestyrelsen i sin beretning:

»Vi er i bestyrelsen meget bekymrede over kommunens planer om nedlæggelse af P-pladser foran Slottet og Under Kronen. Planudvalget vil fortsat nedlægge disse P-pladser. Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti har markeret modstand mod nedlæggelsen. Det er vi glade for.

Ingen, vi har talt med i Fredensborg By, forstår beslutningen. Turistkyndige siger, at planerne om at forbyde busparkering er urealistiske. Vi mener ikke, vi i denne forening skal have en mening Dr. Ingrids Anlæg eller Lange¬dammen. Men vi synes, at vi fra denne generalforsamling og de 21 medlemsforeninger skal udtale stærk bekymring for kulturhusets funktion, hvis de velfungerende P-pladser bliver nedlagt (minus 10-12 pladser), så vi frem¬over skal parkere under Netto. Der er nemlig ikke plads andre steder.

Vi synes, at det er jo grotesk, at kommunen arbejder med etablering af 100 nye P-pladser til en kulturinstitution i Humlebæk (Lousiana) og samtidig nedlægger 50-60 P-pladser i Fredensborg.«

Generalforsamlingen bakkede enstemmigt op om bestyrelsens bekymring for P-pladserne. Medlemsforeningerne er: Bevaringsforeningen Fredensborg, Borgerforeningen Fredensborg By, Fredensborg Aftenskole, Fredensborg Brass Ensemble, Fredensborg Ny Kunstforening, Fredensborg Og Omegns Folkedanserforening, Fredensborg Square Dance Club, Fredensborg Søparks Antenneforening, LOF Øresund, Madam Mangor, Nordsjællands Tangoforening, Sammen Film, Fredensborg Byorkester, Børnejazz Fredensborg, Fredensborg Rotary Klub, Red Liners Niverød, FOF Nord, Fredensborg Balletten, FoodyFredensborg, Fredensborg Qigong Klub, Ældre Sagen Fredensborg.

Bestyrelsen tror, at byrådet stadig vil lytte til vores saglige argumenter og indbyder derfor borgmesteren og interesserede byrådsmedlemmer til en drøftelse af situationen.

arrow Penge frigøres til byfornyelse i Fredensborg
14. august 2019 kl. 11:24 Opdateret: kl. 11:24
arrow Tirsdag aften blev afgørende for ny belægning i Jernbanegade
14. august 2019 kl. 11:23 Opdateret: kl. 11:23
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?