27. februar 2020
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokale visioner for Kokkedal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale visioner for Kokkedal
Debat Fredensborg - 31. december 2019 kl. 11:13
Af Louise Mehnke, byrådsmedlem (S), Fredensborg Kommune
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere har i den senere tid henvendt sig til mig med bekymring omkring den nye Kokkedal Bymidte. Og lad mig derfor slå helt fast, at jeg og Socialdemokratiet ønsker pladskrævende butikker i et eventuelt nyt center. Ikke dagligvare, tøj eller lignende. Vi skal gøre alt for ikke at udkonkurrere nogen, og holde fokus på det, der kan skabe vækst og flere arbejdspladser.

For mange af os fra Kokkedal, så ligger bymidten jo ved Holmegårdscentret, skolen, Egedalshallen og Bølgepladsen - og om få år også Gymnastikkens Hus. Som byrådsmedlem fra Kokkedal håber jeg, at man med kommunens nye Planstrategi 2032 også vil tage fat på dialogen med ejerne af Holmegårdscentret, om at give centret en »ansigtsløftning«. Vi har en fantastisk slagter, en super dygtig damefrisør med talentfuld makeup artist - og endda også en herrefrisør, en god cykelhandler, stort udvalg hos grønthandleren, en driftig ejendomsmægler, motionscenter, pizzeria og Danmarks nok bedste kebab. Men de lokale forretningsdrivende pakkes ind i uskønne omgivelser, som garanteret skræmmer nogle væk. Det er ikke ok.

Kokkedal huser et af Danmarks største klimatilpasningsprojekter, som mange glæder sig over dagligt. Og det var da også nogle af de lokale, som oprindeligt fik idéen til projektet. Sådan skal vi fortsætte, hvis det står til mig. Visionerne skal bygges på tæt kontakt og dialog med borgerne. En anden vision for lokalområdet er derfor at vi får et seniorbofællesskab og ungdomsboliger. Disse vil også kunne bidrage positivt til nødvendige strukturelle forandringer. Endeligt, så har jeg som medlem af økonomiudvalget bedt om at forvaltningen finder en egnet og let tilgængelig placering til et Sundhedshus i Kokkedal.

Den 22.1.2020 er alle borgere i Fredensborg Kommune inviteret til borgermøde om den nye Planstrategi 2032. Det glæder mig, at man i byrådet de sidste par år er blevet mere opmærksomme på udviklingen i både Kokkedal og på landet. Det kan altså godt betale sig, at stemme en kandidat fra sit nærområde i byrådet.

Jeg ønsker alle et godt nytår, og lover at fortsætte for fuld kraft med visioner for Kokkedal og Fredensborg Kommune i 2020.