25. februar 2020
Grethe Troensegaard, en meget aktiv dame, fylder 85 - jeg har lavet et interview, hvor hun fortæller om de glade 1960'erer e- dengang hun solgte plantebeskyttelsesmidler. LÆS: Det giftigste af det giftigste... Derfor skal hun fotograferes på en mark uden for Humlebæk
Grethe Troensegaard, en meget aktiv dame, fylder 85 - jeg har lavet et interview, hvor hun fortæller om de glade 1960'erer e- dengang hun solgte plantebeskyttelsesmidler. LÆS: Det giftigste af det giftigste... Derfor skal hun fotograferes på en mark uden for Humlebæk
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lever vi i forskellige verdener, Charlotte Bie?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lever vi i forskellige verdener, Charlotte Bie?
Debat Fredensborg - 05. november 2019 kl. 12:26
Af Grethe Troensegaard, Frederikkevej 6, Humlebæk. Medlem af Seniorrådet på 18. år
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I kommentarer til budgetforliget udtaler Charlotte Bie, at der er tale om konkurrenceforvridning, når byrådet har vedtaget at »æde« momsen, når udeboende borgere spiser i dagcentre og i plejecentre.

Det ser ud til, at Charlotte Bie slet ikke har fattet, at det drejer sig i princippet om at få vore pensionister ud af deres bekvemme stue for at spise en varm ret sammen med andre - måske lige så ensomme borgere.

Charlotte Bie har åbenbart ikke opdaget, at der er en ny - lad os kalde det trend, der har et hovedformål "Lad os spise sammen". Charlotte Bie har heller ikke opdaget, at i vores kommune vil andelen af borgere over 80 år stige markant de næste år (fra 1.810 borgere i 2019 til 3.827 i år 2030) ifølge kommunens nyligt udkomne »Udviklingsperspektiver for boliger i Fredensborg Kommune«. Denne undersøgelse viser også, at 22% af kommunens borgere bor i lejebolig, har et lavt uddannelsesniveau, lav købekraft, bruger kollektiv trafik og handler i shoppingcentre.

Mon det er disse 22 procent af kommunens borgere - i alt ca. 9.000 borgere - som har brug for de restauranter, som Charlotte Bie ønsker at beskytte?

Med mit kendskab til den ældre del af befolkningen, som udgør ca. 12.000 borgere, er det meget få, der har midler til at spise ude, og når de gør det, er det ofte i fællesskab, dvs i plejecentre, dagcentre o.lign., hvor de kan træffe ligesindede.

Der skal lyde en stor tak til byrådet, som ikke bare har ladet madpriserne være i ro, men tillige har undladt at opkræve den moms, som udeboende pensionister skulle betale fra 1. januar. Det gælder om at få så mange som muligt til »at spise sammen«, danne netværker og dermed bevare en god livskvalitet.

Jeg kan heller ikke lade være med at nævne, at Charlotte Bie også har den holdning, at pensionistskovturene bør man spare væk. Også her er det vigtigt at påpege, at pensionisterne trods alt selv betaler 150 for at deltage i skovturene, en udgift der for mange betyder, at de må spare på andre ting. Til gengæld får de en oplevelse, som de ikke selv ville kunne arrangere. Jeg skal opfordre Charlotte Bie til at deltage i en pensionistskovtur til næste år for at hun med egne øjne og ører kan få vished for, at et arrangement, som nok snart har 40 år på bagen, er til stor glæde for rigtig mange deltagere.