25. november 2017
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lergravene for fugle og natur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lergravene for fugle og natur
Debat Fredensborg - 15. marts 2017 kl. 09:39
Af Birgitte Garde, Kommunerepræsentant for Dansk Ornitologisk Forening i Fredensborg Kommune
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lergravene i Nivå har i mange år udviklet sig på egne betingelser uden egentlig pleje. Derved er der opstået et unikt område med hensyn til flora og fauna.

arrow Læs også: Vi har lyttet - men lergravene skal ikke lukkes for adgang

Isfuglen har fundet sig tilrette i den nordlige lergrav, hvor den har gravet sit redehul i skrænten og fanget fisk fra sine siddepladser på grene, der hænger ud over vandet. Isfuglen er beskyttet efter international lov: den er omfattet af EF's fuglebeskyttelsesdirektivets

bilag 1. Kommunen skal derfor være særlig opmærksom på at beskytte den. Den kræver ro for at trives.

Isfuglen er et farvestrålende møde i lergravene. Når folk mødes dernede er samtaleemnet ofte isfuglen: »Har I set isfuglen i dag? Hvor så I den sidst?«. Et stort aktiv for området.

Helle Bosselmann, formand for Foreningen Lergravene i Nivå skriver i læserbrev den 10. marts i Frederiksborg Amts Avis, citat: »Dansk Ornitologisk Forening er også kommet med input og planerne for aktivitetszoner, forløb af stier og boardwalks er efterfølgende rettet til«.

Dette er ikke i overensstemmelse med Dansk Ornitologisk Forenings opfattelse af forløbet med udvikling af lergravsområdet. På møderne med foreninger og borgere tidligt i forløbet gav mange udtryk for, at udviklingen af området skulle være med få og enkle midler; vi blev beroliget med , at »alt ville ske under hensyntagen til naturen«. I øjeblikket synes et højprofileringsprojekt at udfolde sig i Lergravene til stor undren for de mange, der holder af isfuglen og naturen i området.

arrow Der er taget mere hensyn til naturen, men ikke nok
13. marts 2017 kl. 13:32 Opdateret: kl. 13:33