22. oktober 2019
Så venligst lyt til borgerne i stedet for at lade et kommunalt projekt, der lever i en alternativ virkelighed, blive gennemført, skriver ægteparret Vardal.
Så venligst lyt til borgerne i stedet for at lade et kommunalt projekt, der lever i en alternativ virkelighed, blive gennemført, skriver ægteparret Vardal.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lad være med at ødelægge resterne af vores by

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lad være med at ødelægge resterne af vores by
Debat Fredensborg - 25. juni 2019 kl. 14:03
Af Torben og Lene Vardal, Jernbanegade 30 A, 3480 Fredensborg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var en dejlig aften forleden med den Kgl. Ballet i Slotshaven og et flot fremmøde. Det kan derfor ikke undre, at hovedgaden var plastret til med ulovligt parkerede biler. Hvis der ikke havde været parkeringspladserne ved slottet, havde det været endnu værre.

arrow Læs også: Kommunen holder Fredensborg By for nar

Ved et borgermøde fik vi oplyst, at der er 500! parkeringspladser i byen. Vi ved ikke, hvor de er - ved Byrådet det? Besøgende udefra aner det ikke.

Byrådet/Økonomiudvalget har ved sit møde 11. juni vedtaget et delprojekt for »Den Grønne Slotsby«. Partierne DF og K ønsker ikke, at parkeringspladserne ved slottet bliver nedlagt. Men resultatet truer med at blive, at besøgende til byen enten parkerer ulovligt eller tager et andet sted hen.

Ligesom resten af planen hjælper det ikke byen. Der er først og fremmest brug for et løft til selve bymidten.

Her påtænker man så at lægge ny belægning på hele Jernbanegade efter en høring.

Administrationen har anbefalet, at man - hvis der ikke er økonomi til belægning i hele gågadezonen - ændrer den nuværende sivegade og genindfører gågadezone, da erfaringerne har vist, at sivegaden har medført ulovlig parkering og utryghed for fodgængere. Når vi har klaget til blandt andre borgmesteren over disse forhold, er vi blevet holdt hen med, at det ville løse sig, når der kom ny belægning.

Hvorfor i alverden skulle en ændret belægning stoppe bilisternes hensynsløse adfærd? Ikke engang handicappladsen ved apoteket er fredet.

Desuden vil det skade de forretninger, der er tilbage i byen, hvis kunderne bliver væk under anlægsperioden.

Konklusionen må være, at politikerne, hvoraf de færreste bor i byen og kender dens forhold, har vedtaget at gennemføre en meget dyr beslutning, der ikke hjælper byen. De skattekroner kunne bruges bedre til at give bymidten et løft. Og lad dog is huset og Dronning Ingrids anlæg blive, hvor de er. Vi er mange, der er glade for de steder.

Så venligst lyt til borgerne i stedet for at lade et kommunalt projekt, der lever i en alternativ virkelighed, blive gennemført.

arrow Tirsdag aften blev afgørende for ny belægning i Jernbanegade
14. august 2019 kl. 11:23 Opdateret: kl. 11:23