17. januar 2018
Der hvor man kunne sætte ind, ikke bare ved kvindefodbold, men idræt i det hele taget, er evnen til at fastholde de unge mennesker i foreningerne, skriver Bo Hilsted (S).
Der hvor man kunne sætte ind, ikke bare ved kvindefodbold, men idræt i det hele taget, er evnen til at fastholde de unge mennesker i foreningerne, skriver Bo Hilsted (S).
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lad os holde på de unge i idrætslivet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lad os holde på de unge i idrætslivet
Debat Fredensborg - 11. august 2017 kl. 11:13
Af Bo Hilsted (S), byrådsmedlem og medlem af Fritids- og Idrætsudvalget
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»En sejr har mange fædre, mens nederlaget er forældreløst«, lyder et ofte brugt citat tilskrevet USA's tidligere Præsident, John F. Kennedy. Og Kvindelandsholdets sejr er da også blevet brugt som en sejr for integration, ligestilling, og hvad ved jeg, og nu lyder det fra mange sider, at man må udnytte dette gennembrud, gøre ditten og datten for at fremme kvindefodbolden.

Sandheden er, at kvindefodbolden har levet et godt, men lidt stille liv i Danmark, hvor vi et stykke tid har hørt til subtoppen i international fodbold, med semifinalepladser ved tidligere slutrunder, hvor det så i år er lykkedes at komme i finalen.

Også i Fredensborg Kommune, hvor de lokale fodboldklubber har haft kvinde- og pigefodbold på programmet i mange år, trives kvindefodbolden, men der hvor man kunne sætte ind, ikke bare ved kvindefodbold, men idræt i det hele taget, er evnen til at fastholde de unge mennesker i foreningerne.

I teenageårene kommer der gradvist andre ting på paletten, uddannelse, job, kærester og individuelle sportsgrene, og det er alt sammen godt, men ofte er de unge så tabt for foreningslivet, som er både socialiserende og dannende, og som nyder fortjent anerkendelse og støtte fra kommunen.

Derfor foreslår jeg, at vi i det nye år laver en fritidskonference med temaet rekruttering og fastholdelse i idrætsforeningerne, og der findes mange udmærkede konsulenter i idrætsforbundene, man kan få til at holde oplæg for foreningsfolk og trænere, hvor fokus skal være fastholdelse, og ikke bare for kvinde- og pigefodbold.

Derved kan man sætte gang i en proces, som kan fremme både kvinde- og pigefodbold, men også andre idrætsgrene.

For et godt, ungt idrætsliv er den bedste start på et langt liv!